Wanneer je je huis opnieuw wilt inrichten of een nieuwe woning hebt aangeschaft moet je goed nadenken over welke vloer je in de woning gaat leggen. Elke vloer heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Dit is dan ook de reden waarom we bij zo veel mensen verschillende soorten vloeren zien liggen. Om je een stapje op weg te helpen, zal ik in dit artikel de voor- en nadelen van een tegelvloer met jullie doornemen.

Voor ieder wat

Om te beginnen zijn tegels er in honderden soorten en maten, je hebt dan bijvoorbeeld kerlite tegels, maar je hebt natuurlijk ook La Fabbrica tegels. Dit maakt de vloersoort aantrekkelijk voor veel mensen. Het maakt dus ook niet uit wat voor huisstijl je hebt, er is sowieso wel een tegelvloer die er goed bij past.

Hygiëne

Wat veel mensen enorm belangrijk vinden in hun woning is de hygiëne. De tegelvloeren zijn enorm strak waardoor er geen vuil in gleufjes kan komen. Hiernaast zijn de vloeren ook nog eens eenvoudig schoon te maken met een doekje, wat water en wat zeep. Dit maakt de tegelvloer dan ook de hygiënische vloer die er te vinden is.

Nadelen

Natuurlijk heeft ook de tegelvloer zijn nadelen. Een groot nadeel voor ouderen of kleine kinderen kan zijn dat de vloer enorm hard is. Het is dus gevaarlijk om er op uit te glijden, want wanneer je valt kom je extreem hard terecht. Hiernaast kan de vloer in de winterse maanden ook nog enorm koud aanvoelen. Dit kan je voorkomen door vloerverwarming te plaatsen, maar dit is dan natuurlijk weer een extra investering waar je over moet nadenken.

Over het algemeen zijn tegelvloer dus best handige vloeren. Je hebt allerlei soorten en kleuren, dus waarschijnlijk zit er wel een leuke soort bij voor jouw woning.