Een houten vloer is prachtig, maar niet erg onderhoudsvriendelijk. Wil je dat jouw houten vloer jaren meegaat, dan moet je de vloer regelmatig schoonmaken, in de was zetten, schuren en zelfs lakken. Heb je hier absoluut geen zin in of gewoon geen tijd voor? Dan kun je ook keramisch parket aanschaffen. Dit zijn tegels met een authentieke houtlook.

Steeds meer mensen laten keramische tegels met houtlook leggen. Dit is niet voor niets, want deze sterke tegels hebben enkele interessante voordelen. Wat de belangrijkste voordelen van de tegels zijn, lees je op deze pagina.

Het parket heeft een natuurlijke uitstraling

Het eerste voordeel van keramische tegels, is het feit dat deze tegels een natuurlijke uitstraling hebben. Ze zijn niet van hout gemaakt, maar hebben wel een authentieke houtlook. Het lijkt net of je een houten vloer in huis hebt, maar in feite gaat het om keramische tegels.

Het parket is onderhoudsvriendelijk

Een houten vloer heeft veel onderhoud nodig, maar een vloer van keramische tegels absoluut niet. Je hoeft deze vloer niet in de was te zetten, te schuren of te lakken, maar je maakt de vloer simpelweg met een beetje water en een sopje schoon. Omdat de vloer erg hard is, komen er geen krassen en andere beschadigingen in. In houten vloeren zie je vanzelf kleine krassen en scheurtjes, maar bij een vloer van keramische tegels zal dit niet gebeuren. Zelfs niet als je huisdieren met lange nageltjes hebt.

Het parket heeft een lange levensduur

Een ander voordeel van keramische tegels, is dat deze tegels een lange levensduur hebben. Investeer je in een vloer van keramische tegels, dan weet je zeker dat je hier vele jaren plezier van hebt.

Het parket kan gecombineerd worden met vloerverwarming

Heb je altijd koude voeten? Dan laat je vloerverwarming onder jouw keramische tegels leggen. Omdat het materiaal warmte goed geleid, werkt vloerverwarming erg goed onder keramische tegels.

Het parket kan goed tegen water

Tot slot kan keramisch parket goed tegen water. Dit betekent dat je een vloer van keramische tegels prima in de keuken, het toilet en zelfs de badkamer kunt leggen. De meeste mensen gebruiken deze vloer binnen, maar de vloer kan zelfs buiten gelegd worden. Keramische tegels kunnen zo goed tegen water, dat de vloer zelfs geschikt is voor een buitenruimte.