Als je een winkel inricht, zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Het huren of kopen van een pand, vergunningen, de inrichting, de inkoop en ga zo maar door. Een cruciaal element van je winkel is de verlichting. Dit kan je winkel maken of breken. Een goede optie voor in je winkel is LED verlichting. Je ziet steeds vaker LED verlichting in de retail. We vertellen je waarom.

Duurzaam en goedkoper

Het meest bekende voordeel van LED verlichting is dat het duurzaam is. LED verlichting is enorm goed voor het milieu. LED lampen verbruiken namelijk minder stroom. Door het aanschaffen van LED verlichting draag je dus je steentje bij aan het milieu als ondernemer. Ook is het fijner voor je portemonnee. LED verlichting is in aanschaf duurder, maar dit heb je er binnen mum van tijd uit. Omdat LED lampen zo zuinig zijn, heb je elke maand een lagere energierekening. Dit is ook veel waard. Het is ook erg fijn dat LED lampen niet warm worden zoals gloeilampen. Op deze manier is de kans op bijvoorbeeld brand veel kleiner. Dit geeft een veilig gevoel.

Prettig voor je ogen

LED verlichting is veel prettiger voor je ogen dan bijvoorbeeld TL-verlichting. Er zijn namelijk geen trillingen in LED verlichting. Dit is niet alleen fijn voor klanten, maar ook zeker voor het personeel. Als je de hele dag in de winkel staat, zit je niet te wachten op trillingen in het licht. Dit is namelijk niet fijn en ook niet bevorderlijk voor de productiviteit. Het is daarom ook verstandig om niet alleen in de winkel zelf LED verlichting aan te brengen, maar ook in het magazijn. Een ander voordeel is dat LED lampen enorm veel branduren hebben. Verlichting in winkels en magazijnen is natuurlijk veel uren achter elkaar aan, dus dit is zeker nodig.

Effect op je verkoop

Een goede verlichting in je winkel zorgt voor een betere verkoop. Consumenten blijven liever langer winkelen in een gezellig verlichte winkel dan in een winkel met ongezellig licht. Sfeer is enorm belangrijk. Ook komt de kleding onder het juiste licht beter uit. Het is belangrijk dat je de ware kleur van de kleding goed ziet. Met LED verlichting kun je dit allemaal realiseren. LED lampen zijn er namelijk in verschillende kleuren en kleurtemperaturen. Ook in pashokjes en bij spiegels is goed licht cruciaal. Consumenten kopen sneller als de kleding mooi staat onder het juiste licht dan als het minder flatteus staat door verkeerde belichting. Denk ook aan het feit dat LED verlichting geen warmte afgeeft. Hiermee voorkom je consumenten die zich kapot zweten in het pashokje door te warme lampen.