Waarschijnlijk herken je de situatie wel: buiten is het bloedheet, dus je opent de achterdeur om de woning van frisse lucht te voorzien. Het duurt dan meestal niet heel erg lang of de ellende begint. Er vliegt bijvoorbeeld een vervelende wesp naar binnen, die tot paniek bij de kinderen leidt en eigenlijk ook bij jou. Of je wordt helemaal kierewiet van het gezoem van vliegen in de woonkamer. En vergeet de nacht niet, als je de slaap niet kunt vatten omdat eerst die zoemende steekmug gevonden moet worden.

Dit en meer ongemak rond insecten kan goed voorkomen worden door een vliegendeur, ook wel hordeur genoemd, in jouw huis te plaatsen. Dit soort deuren voorkomt dat er insecten, zoals vliegen, bijen of wespen, het huis binnenkomen. Naast deze primaire functie van hordeuren, heeft een deur tegen vliegen nog wel meer voordelen.

Het huis bij hitte lekker ventileren

De grote meerwaarde van een vliegendeur is dat deze ongedierte tegenhoudt, maar tegelijkertijd ook frisse lucht doorlaat als je bij hitte het huis door wilt laten luchten. Zo blijft het lekker koel in de woning en heb je geen last van zoemende wespen, prikkende muggen of andere storende insecten.

Een deur tegen vliegen voorkomt ook allergieën en hooikoorts

De zomertijd is lekker vanwege de vele zonuren, maar als je allergisch bent of vatbaar voor hooikoorts bent, kan dit ook een vervelende tijd zijn. Het mooie van een vliegendeur is dat dit soort deuren niet alleen insecten maar ook pollen kunnen tegenhouden. Je hebt zo minder kans op last van allergieën en hooikoorts.

Een rustig gevoel

Een hordeur heeft ook psychische voordelen. Veel mensen realiseren zich dit voordeel niet. Met een hor hoef je je geen enkele zorgen meer te maken over ongedierte, zoals wespen, bijen of hommels, waar je misschien best wel bang voor bent. Deuren tegen vliegen geven je zodoende preventief een rustig gevoel: ik kan ventileren zonder me druk te hoeven maken over wat er qua insecten allemaal naar binnen vliegt of kan vliegen.

Een voordelige oplossing

Vliegendeuren zijn ook aantrekkelijk om deze deuren relatief goedkoop zijn. Een vliegendeur is geen grote investering, maar betaalt zich qua waarde wel dubbel en dwars terug. Je kunt namelijk rustig de zomer door!

Veel keuze aan soorten en maten

Ten slotte is een voordeel van vliegendeuren dat er een ruime keuze is aan soorten deuren: er zijn tal van kleuren beschikbaar en meerdere soorten gaas. Er zit altijd wel een model tussen dat bij jouw wensen past!