Om voor langere tijd van uw jacuzzi te kunnen genieten is onderhoud van groot belang. Na het kopen van een jacuzzi blijft deze na gebruik niet uit zichzelf schoon. Het is daarom van belang om u te verdiepen in het onderhoud van uw jacuzzi.

Onderhoud begint al bij de installatie

Het onderhoud van uw jacuzzi begint al bij de installatie. De jacuzzi dient geplaatst te worden op een juiste ondergrond. Deze moet stevig zijn en tevens waterpas. Dit biedt de voorwaarden voor de jacuzzi om optimaal te kunnen functioneren. De installatie kan het beste aan professional worden overgelaten. Dit beperkt fouten en voorkomt dat er in een later stadium onnodig onderhoud nodig is.

Controle van het water

Een van de belangrijkste onderdelen van het onderhoud van een jacuzzi is de controle van de kwaliteit van het water. Voor de kwaliteit van het water zijn twee pijlers. Dit is het chloorgehalte en de alkaliniteitswaarde. Hierbij geeft de laatste pijler de zuurgraad van het water aan. Deze hoort normaal gesproken rond de 7,6 te liggen. Het chloorgehalte kan worden gecontroleerd door strips. Als de waterkwaliteit perfect in de gaten wordt gehouden en op wordt ingespeeld waar nodig, wordt nog steeds aangeraden om na 8 maanden het water te vervangen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van hoe vaak de jacuzzi wordt gebruikt.

Onderhoud in de winter

In veel gevallen wordt de jacuzzi in de winter niet of nauwelijks gebruikt. U kunt er dan voor kiezen om de jacuzzi volledig leeg te laten lopen. Hierna moet dan wel gelijk groot onderhoud gepleegd worden. Er mag namelijk geen water in de leidingen achterblijven. Dit kan namelijk voor schade zorgen wanneer het gaat vriezen. Het beste is om de jacuzzi vol te laten en af en toe gewoon er gebruik van te maken.  

Neem contact op met uw jacuzzi dealer

Ziet u op tegen het onderhoud van uw jacuzzi? Het is dan verstandig om contact te leggen met uw jacuzzi dealer. Aan de hand van hun aanwijzingen kan het onderhoud tot een minimum worden geleid.

Voor meer aanbod in zwemspa’s en jacuzzi’s kunt u terecht bij spa-pro.eu.