Heb jij altijd al een droom gehad om een tweede woning in Spanje te kopen, maar weet je gewoon niet zo goed waar je rekening mee moet houden? Dan helpen wij je heel graag verder. In dit artikel lees je namelijk precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een woning in Spanje. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en dat alles goed verloopt en dat is fijn!

Dingen gaan anders

Het aankopen van een huis in Spanje gaat nou eenmaal wat anders dan het aankopen van een huis in Nederland. We hebben het in dit geval niet alleen over een andere taal, maar ook de rol van een Spaanse makelaar is heel anders dan de rol van een Nederlandse makelaar. Excellent Marbella kan jou wel prima ondersteunen omdat ze een Nederlandse makelaar in Spanje zijn. Dat is handig want zo weet jij precies wat je van ze kunt verwachten!

Bepaal je budget

Het is misschien niet het leukste om mee te beginnen, maar wel heel belangrijk. Je moet je budget bepalen. Niets is vervelender dan plannen maken of helemaal verliefd worden op een woning die je eigenlijk net niet kan betalen. Bepaal dus voordat je naar woningen gaat kijken wat je budget is om dit soort gevallen te voorkomen. Dat is voor jou en voor de makelaar een stuk fijner en duidelijker. 

In welk gebied wil je wonen?

Spanje is een redelijk groot land en het is van belang dat je bepaalt waar in Spanje je dan een huis zou willen kopen. Dit houdt in dat er in verschillende delen en ook Costa’s van Spanje een heel ander klimaat en dus ook andere omgevingsfactoren zijn. Neem een beslissing en kijk daarbij naar wat jij belangrijk vindt in een regio waar je woont. Ben je er vaak in de zomer of juist in de winter? Hou je van groene natuur of lig je liever aan het strand? Dit zijn allemaal vragen die hierbij komen kijken.