Een garagedeur kan best bepalend zijn. Heb je bijvoorbeeld wel de juiste isolatiewaarde? Als dit niet het geval is, en je een warmtebron in je garage hebt, kan je zo een hoop geld verliezen aan energiekosten. Er zijn een hoop variaties aan garagedeuren en daarom vertellen we je in dit blog waar je op moet letten bij de aanschaf van een garagedeur!

Het doel van de garage

Zoals we net al zeiden, kan je garage verschillende doelen hebben. Afhankelijk hiervan kun je het beste een garagedeur uitkiezen. Als je onvoldoende isoleert terwijl je een warmtebron hebt of gaat plaatsen, ben je de klos. Als je de garage gaat gebruiken om spullen op te slaan en je hebt een bepaalde indeling bedacht, zou je garagedeur dit zomaar eens kunnen belemmeren. Denk dus eerst na wat het doel van de garage is, en hoe je van plan bent deze in te delen.

Verschillende keuzes

Er zijn verschillende soorten garagedeuren:

  • De kanteldeur
  • De roldeur
  • De sectionale deur, en de
  • Openslaande deur

Afhankelijk van het doel van je garage (die je als het goed is al hebt vastgesteld), kun je een deur kiezen. Als je jouw spullen bijvoorbeeld vlak onder het plafond op wilt bergen, is een sectionale garagedeur niet handig. Een roldeur zou dan een betere keuze zijn.

Je kunt het beste hier een verkoopadviseur voor raadplegen. Die kan je meer vertellen over het product en je helpen met het uitkiezen van de beste deur.

Als je een goedkoop en sterk materiaal wilt, kan je het beste kiezen voor een garagedeur van staal. Een alternatief hiervoor kan bijvoorbeeld een kunststof garagedeur zijn. Als isolatie je doel is, kun je het beste kiezen voor hout.

Zo krijg je de beste prijs

In de garagedeur business werken ze vaak met offertes. Je kunt dus het beste – los van het vragen van advies – offertes opvragen bij meerdere partijen. Zo kan je niet alleen het advies vergelijken, maar ook de prijs. Als eindresultaat heb je een mooie kwaliteit, passende garagedeur voor de beste prijs!