Een boxspring brengt veel voordelen met zich mee. Dat is dan ook de reden dat boxsprings zo populair zijn en over het algemeen wat duurder uitvallen dan een gewoon bed. In dit artikel vertellen we je wat de voordelen van een boxspring zijn, zodat jij er ook van kunt genieten!

Bepaal je uitstraling

Wanneer je een boxspring koopt, dan kun je kiezen uit verschillende soorten. 

Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur, dan past een robuuste boxspring daar goed bij. Wil je liever gaan voor een eenvoudige, maar klassieke look in de slaapkamer? Kies dan voor een moderne boxspring; bepaal of je een hoofdbord erbij wilt en zo ja, wat voor soort hoofdbord. Er is niet alleen veel keus in soorten boxsprings, maar ook op praktisch gebied biedt een boxspring veel keus. Zo kun je kiezen voor een boxspring met lades om spullen in op te slaan en mag je zelf bepalen wat voor soort poten je eronder wilt.

Een goed matras is het halve werk

Boxsprings zijn van nature goed voor je lichaam, omdat de instaphoogte hoger is dan bij een regulier bed. We mogen echter het belang van een goed matras niet vergeten; zo zijn matrassen van koudschuim een absolute topper voor mensen die allergisch zijn voor stof en huismijt en vormt het zich perfect naar je lichaam. Wil je liever een wat goedkoper matras dat net zo goed is? Het pocketvering matras ondersteunt dankzij verschillende comfortzones je lichaam optimaal!

Verstelbaar

Wanneer je een boxspring koopt, kun je kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring. Het voordeel daarvan is, dat je zowel plat als omhoog kunt liggen en de instaphoogte kunt bepalen; het ene lichaam is het andere niet, wat maakt dat je met een verstelbare boxspring net wat lekkerder ligt en het lichaam wat beter ondersteunt wordt. Daarnaast kun je comfortabel een boek lezen, een spel spelen op de tablet of TV kijken in bed; dat is wel zo fijn.