Nee, gevelreiniging is niet zomaar iets dat je doet als het je uitkomt. Integendeel. Gevelreiniging is ontzettend belangrijk voor de uitstraling van je pand. Sterker nog, een schone geval kan een pand zomaar significant meer waarde geven. Wil je de gevel echt goed reinigen? Schakel dan een professional in. Dan weet je zeker dat de gevel goed gereinigd wordt. Uiteraard kun je zelf minder hardnekkig vuil prima met de hogedrukreiniger van de gevel halen. Laat het échte werk echter aan de expert over.

Deel tussen de ruimte binnen en de omstandigheden buiten

De gevel is erg belangrijk.  Ga maar na, het is het deel tussen de ruimte binnen en de omstandigheden buiten. De gevel moet bovendien bescherming bieden. Daarom is de gevel een zeer belangrijk onderdeel van het pand, iets dat nog wel eens wordt onderschat. Zaak dus om met een zo belangrijk onderdeel goed om te gaan en regelmatig voor deze manier van reinigen te kiezen. 

Gevelreiniging, voor iedere gevel

Iedere gevel wordt ongemerkt vuil. Zo worden de stenen met de tijd donkerder of verkleuren ze. Dat geeft je pand niet langer de zo gewenste uitstraling. Zaak dus voor gevelreiniging te zorgen. Aan gevelreiniging kleven een aantal voordelen, behalve dan dat de gevel een stuk schoner wordt. Uiteraard is dat wel het eerste wat je ziet na een grondige gevelreiniging; de gevel is weer schoon en fris. Je pand heeft weer een prima uitstraling en in het geval van een bedrijfspand geeft dat de klant toch een betere indruk.

Laat je gevel reinigen door Reinigingskenners!

Zo biedt de gevel weer de broodnodige bescherming

Door voor gevelreiniging te kiezen, kan de gevel weer die bescherming bieden die het een zo belangrijk onderdeel van het land maakt. Door regelmatig voor het reinigen van de gevel te kiezen voorkom je bovendien schade en slijtage aan de gevel. Na het reinigen van de gevel wordt de gevel ook beter beschermd tegen vocht en wordt zoals al eerder vermeld de waarde van je pand hoger. Bovendien stel je zo een kostbare gevelrenovatie nog even uit. 

Afhankelijk van het soort steen en het soort verontreiniging

Bij voorkeur laat je de reinigingswerkzaamheden aan de gevel over aan de specialist. Deze specialist kan verschillende technieken gebruiken om de gevel grondig te reinigen. Afhankelijk van het soort steen en het soort vervuiling bepaalt welke reinigingstechniek toegepast wordt. Dit kan reinigen met hogedruk zijn, het kan stoomreinigen zijn en ook kan gebruik gemaakt worden van droogijsstralen. Een andere optie is chemisch reinigen, door professionele gevelreiniging  blijft de gevel langer in conditie. De specialist weet dat alle situaties weer anders zijn. Toch hebben ze het antwoord op elke vorm van gevelreiniging. 

Algen kun je prima zelf verwijderen

Natuurlijk is er ook verontreiniging die je prima zelf even met de hogedrukreiniger schoon kunt maken. Aanslag van algen bijvoorbeeld, kun je zelf wel weghalen. Oefen eerst altijd even op een stukje muur dat niet in het zicht zit. Dan weet je of je de hogedrukreiniger op de juiste manier toepast. Ga dan pas het vuil van de gevel verwijderen.