Een houtkachel in huis zorgt voor een nostalgisch gevoel. Vroeger waren bijna alle woningen voorzien van een houtkachel dat als voornaamste verwarmingsbron werd gebruikt. Tegenwoordig zijn houtkachels ook ontzettend populair, zowel van binnen- als buitenkachels neemt de populariteit toe. Maar waarom kiest men voor een houtkachel in huis? En wat zijn de voordelen? Lees het hieronder.

Breng sfeer in huis

Een houtkachel zorgt voor een geweldig vlammenspel. De combinatie van het vuur aansteken, knisperend hout en het vlammenspel zorgt voor meer sfeer in huis. Daarnaast kan een houtkachel een echte eyecatcher in huis zijn en zorgt het voor aangename warmte. Er gaat niets boven tijdens winterdagen met het hele gezin voor de kachel te zitten. 

Hoog rendement

Wil je niet alleen extra sfeer toevoegen aan je interieur met een houtkachel, maar ook je woning verwarmen? Dan is een houtkachel met voldoende rendement een goede optie. Houtkachels kunnen een hoog rendement behalen, waardoor je ontzettend veel warmte kunt creëren zonder dat daar veel brandstof voor nodig is. Bovendien is haardhout ook geen dure brandstof. Tegenwoordig zijn er houtkachels die zelfs een rendement van maar liefst 75% halen. Laat je wel altijd goed adviseren over het juiste vermogen wat nodig is om de gewenste ruimte te verwarmen.

Relatief goedkoop in aanschaf

Een houtkachel is relatief goedkoop in aanschaf. Zeker als je de aanschafprijs vergelijkt met andere verwarmingsinstallaties, zoals bijvoorbeeld een gashaard. Voor mensen met een klein budget is een houtkachel vaak de beste keuze om extra sfeer en warmte in huis te halen. Zeker als je bij Woodburner een houtkachel koopt, want dan weet je zeker dat je het goedkoopst uit bent!

Stijlvolle toevoeging aan je interieur

Kan je interieur wel een beetje warmte en sfeer gebruiken? Dan is het toevoegen van een houtkachel als eyecatcher een stijlvolle keuze. Niet alleen de kachel zorgt dit voor een gave uitstraling, maar ook het haardhout is een stijlvolle toevoeging aan je interieur.