Al jaren is industrieel wonen ontzettend populair. De industriële woonstijl is dan ook uitgegroeid tot één van de populairste stijlen van dit moment. Overal waar je kijkt zie je deze woonstijl voorbij komen. Van woonmagazines tot social media: de industriële woonstijl is niet meer weg te denken uit de woonwereld.

Wil jij jouw keuken een industriële look geven? In dit artikel geven we drie tips hoe je jouw keuken industrieel kunt maken!

1. Robuuste, natuurlijke materialen

De industriële woonstijl wordt gekenmerkt door robuuste, rauwe en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, staal en beton. Als je deze woonstijl wilt doorvoeren in je keuken, dan is het van belang dat de basis al industrieel is. Natuurlijke materialen zijn dan ook een must binnen de industriële stijl en geven je keuken direct meer charme en sfeer. Daarnaast is het van belang dat je de muren voorziet van een stoer kleurenpalet. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren: zwart, grijs en wit. Maar ook natuurtinten en pasteltinten passen perfect bij deze woonstijl.

2. Industriële inrichting

Voor een industriële keuken mogen kenmerkende materialen dus niet ontbreken, maar wat ook onmisbaar is zijn meubels met een industrieel design. Zoals bijvoorbeeld een industriële eettafel, bartafel, barkrukken en noem zo maar op. Ook keukentrolleys en rekken zijn razend populair om de keuken een industriële look te geven.

3. Juiste keukenverlichting

Ontzettend bepalend voor de sfeer van je keuken is de verlichting. Het kiezen van de juiste keukenverlichting is dan ook erg belangrijk. Zo past een stoere hanglamp boven het keukenblad perfect bij de industriële woonstijl. Naast de uitstraling van de lampen is het ook van belang dat ze een warme lichtkleur uitstralen. Op Industrieelinhuis.nl vind je een ruim assortiment met industriële lampen. Kies je voor een vloerlamp in de hoek van je keuken? Of voor een hanglamp als eyecatcher boven je eettafel of kookeiland? De mogelijkheden zijn eindeloos.