Voor de wandafwerking van woningen wordt er vaak gebruikgemaakt van traditioneel stucwerk maar heb je al gehoord van dunpleisters? Dunpleisters ideaal voor nieuwbouwwoningen en geven hetzelfde gewenste resultaat voor minder tijd, lagere kosten en is ook nog duurzamer. Dunpleisters is niet alleen populair om deze redenen maar wordt ook veel gebruikt om een moderne uitstraling te creëren in een woning, maar hoe wordt dat gedaan? 

Van Traditioneel stucwerk naar dunpleisters

Traditioneel stucwerk is iets waar de meesten wel van gehoord hebben als het gaat over de wandafwerking van je oude of nieuwbouwwoning, maar naast stucwerk is dat niet de enige oplossing. Dunpleister is een product dat veel wordt gebruikt bij nieuwbouwwoningen waarbij dunpleisters zoals de naam het al verklapt een stuk dunner is (0-2 mm) dan de dikte van stucwerk (6 mm). Stucwerk kost veel tijd met het aanbrengen en drogen en daarbij zit er ook nog een aardig prijskaartje aan, maar dan is bij dunpleisters anders. Dunpleisters kunnen meteen gespoten worden op wanden die nieuwbouwprojecten behangklaar opleveren omdat het product al kant en klaar is. Het haalt de oneffenheden weg, zorgt voor een strak en glad resultaat en is ook nog een stuk goedkoper en dat zonder de rommel die bij traditioneel stucwerk komt kijken.

Duurzaam te werk

Tegenwoordig zijn we ook meer bezig met het duurzaam te werk gaan en het verduurzamen van onze woningen. Ook verschillende soorten pleistermaterialen kunnen een verschil hierin maken. Bij gebruik van dunpleisters wordt er veel water bespaard omdat het product niet gemengd hoeft te worden en het meteen te gebruiken is om op de wanden te spuiten. Omdat het kant en klaar te gebruiken is scheelt dit ook veel restafval en kan het het oneindige keren overgeschilderd worden. Voor de toekomst is het ook duurzaam omdat dunpleisters biologisch afbreekbaar is wanneer je wil gaan verbouwen of slopen. 

Dunpleisters voor een moderne uitstraling

Een moderne uitstraling is een populaire interieurstijl die telkens meer naar voren komt. Zo wordt deze look vaak verwerkt in woningen door gebruik van dunpleisters. Bij een moderne look worden vaak neutrale pleisters met een lichte kleur gebruikt waar vervolgens overheen geschilderd wordt voor een egale en strak wand. Zo kan je snel een beton uitstraling creëren om dezelfde kleuren hiervoor te gebruiken.

Wat denk je van een planten muur?

Misschien heb je het wel voorbij zien komen, een natuurlijke muur die gevuld is met levende planten, maar wist je dat hierbij goed voorbereide wandafwerking belangrijk is? Door de wanden van je nieuwbouwwoning eerst te behandelen met dunpleisters worden alle oneffenheden weggewerkt en wordt de wand strak gemaakt. Vervolgens, als de dunpleisters goed gedroogd zijn en er een waterdichte barrière is aangebracht, kan er een planten muur bevestigd worden. Door de gecombineerde samenhang van de gladde afwerking en de groene kleur van de planten wordt er een mooi contrast gevormd. Een plantenmuur is een aanvulling voor een moderne woning omdat het een vleugje natuur toevoegt zonder dat het de minimalistische esthetiek van de moderne uitstraling verstoort. Dit zorgt ervoor dat je kan genieten van goed afgewerkte wanden en een groen kunstwerk aan de muur.