De cv-ketel is een van de meest essentiële apparaten in je woning. Zeker in Nederland waar de temperaturen regelmatig gevaarlijk laag zijn, is het essentieel om een ketel voor de centrale verwarming te hebben waarmee je de woning aangenaam warm kunt maken. Op de hoogte zijnde van deze essentiële taak die de cv-ketel vervuld, is het natuurlijk ook belangrijk dat het apparaat altijd correct blijft werken. Het is daarom slim om regelmatig je cv-ketel na te kijken. Maar wanneer is het tijd om dit te laten doen?

Verminderde prestaties

Op het moment dat je merkt dat de cv-ketel verminderde prestaties levert, dan is dit een goed moment om een loodgieter lang te laten komen die het apparaat nakijkt. Duurt het langer voordat je woning warm is of valt de energierekening hoger uit dan je gewend bent? Dan zijn de prestaties niet meer optimaal en moet een loodgieter dit weer optimaliseren.

Ieder defect van cv-ketel

Het spreekt uiteraard voor zich dat je bij ieder defect dat zich voordoet je cv-ketel moet laten nakijken. Dit moet niet alleen zo snel mogelijk gebeuren, omdat je graag weer over een aangename temperatuur en warm water in je woning wilt beschikken. Het is ook belangrijk dat de veiligheid opnieuw gewaarborgd wordt. Een gaslekkage in combinatie met een defecte ketel kan rampzalige gevolgen hebben.

Jaarlijks onderhoud uitvoeren

Om problemen met je cv-ketel voor te zijn is het aan te raden om jaarlijks een onderhoudsbeurt in te plannen. Dit kan je onder andere doen via deze loodgieter. De vakman komt dan bij je langs en zal de cv-ketel nakijken op defecten, ervoor zorgen dat het apparaat weer optimaal functioneert en de veiligheid in je woning garanderen. Daarbij komt ook nog eens dat regelmatig onderhoud ervoor zorgt dat de levensduur van de cv-ketel wordt verlengd.