Wij mensen zijn op deze wereld niet de enige levende organismen. Dit is maar goed ook, want anders had je niet van een heerlijke biefstuk kunnen genieten of de vriendschap van je huisdier kunnen ervaren. Soms ondervinden we echter ook last van de dieren die om ons heen leven. Bijvoorbeeld als zij een weg in je huis hebben gevonden en hier overlast veroorzaken. In dat geval spreken we al snel over ongedierte of plaagdieren. Een ongediertebestrijder inschakelen kan dan noodzakelijk zijn om van het probleem af te komen. De professionals met veel kennis op dit gebied hebben met ons 5 ongedierte gedeeld die je liever niet in huis wilt hebben.

  1. Bedwantsen

Overlast van ongedierte is helemaal vervelend als je door hen lichamelijk ongemak ervaart. Dit is onder andere het geval bij bedwantsen. De kleine insecten, die ook wel bedbugs genoemd worden, houden zich schuil in je bed en veroorzaken met hun beten ondragelijke jeuk van de huid.

  1. Houtwormen

Houtwormen komen regelmatig voor en kunnen onherstelbare schade aanbrengen aan houten voorwerpen. Deze ongediertesoort wil je dan ook niet in je huis hebben. De larven van kevers huisvesten en voeden zich in onbewerkt hout.

  1. Muizen

Muizen zorgen niet alleen voor een schrikreactie bij veel mensen. De kleine knaagdieren zorgen ook voor de nodige overlast als je deze in huis hebt. Ze knagen verpakkingen open op zoek naar voedsel en kunnen zelfs elektriciteitsdraden beschadigen en daardoor kortsluiting veroorzaken.

  1. Kakkerlakken

Van alle soorten ongedierte hebben mensen vaak met kakkerlakken de meest vieze associatie. Als deze zwarte insecten uit de afvoer van je douche komen rennen dan wil je hier het liefst zo snel mogelijk vanaf geholpen worden.

  1. Schimmels

Wat niet iedereen weet is dat schimmels ook als ongedierte gerekend kunnen worden. Een schimmel is namelijk ook een levend organisme. De reden dat mensen schimmels niet in huis willen hebben is dat zij er niet alleen vies uitzien, maar ook gezondheidsproblemen teweeg kunnen brengen.