Ga jij binnenkort verbouwen? Dan zijn er een aantal dingen die jij zeker niet mag vergeten. Als je van plan bent om veel zelf te verbouwen en niet alles uit handen te geven aan een bouwbedrijf, zal je heel wat dingen zelf moeten gaan regelen. We zetten hier de meest belangrijke benodigdheden voor je op een rij. Zo kun jij jezelf perfect voorbereiden op de verbouwing. 

Bouwafvalzakken 

Bij een verbouwing hoort bijna altijd een grote hoop met afval. Het is niks om dit met simpele vuilniszakken te gaan vervoeren. Je kunt het beste gebruik maken van speciale bouwafvalzakken, deze kunnen tot wel 1500 kilo afval en puin dragen. Als bouwafvalzakken nog te klein zijn zou je ook voor een puincontainer van spapensverhuur.nl kunnen gaan, dan heb je sowieso genoeg plek voor al het afval.

Werkkleding en schoenen

Tijdens het klussen is een veilige outfit veel belangrijker dan een stijlvolle look. Ga even bij jezelf na of je goede werkkleding in huis hebt. Wanneer dit niet het geval is, heb je nog eventjes de tijd om deze kleding aan te schaffen. Een aantal spullen waar je aan kunt denken zijn: een helm, werkschoenen, werkhandschoenen, een overall of werkpak, beschermende bril en gehoorbescherming. 

Afdekplastic

Wanneer je niet genoeg opslagruimte hebt om al je meubels te stallen, kan het zijn dat er een aantal meubels blijven staan tijdens de verbouwing. Afdekplastic is dan echt een must. Je beschermt hiermee jouw meubels tegen vuil, stof en beschadigingen. Niet alleen meubels kunnen hiermee worden beschermd, maar ook de vloer kan met afdekplastic worden afgedekt. Wanneer je geen afdekplastic hebt, zou je ook gewoon een grote oude doek over de meubels en de vloer heen kunnen leggen. 

Bouwverlichting

Als je van plan bent om in de avonduren door te klussen, is goede verlichting essentieel. Een goede heldere bouwlamp is dan een goede optie. Vooral wanneer je muren gaat verven of wanneer je iets precies moet ophangen is het noodzakelijk om goed licht te hebben. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk de verkeerde kleur op de muur aanbrengen. 

Checklist

De checklist is iets wat niet per se nodig is, maar het is wel een handige tip. Maak een overzichtelijk lijstje van alles wat er moet gebeuren, de spullen die je nodig hebt en wanneer je eraan gaat werken. Dit kan zowel op papier als digitaal.