Overweeg jij een houten vloer te plaatsen in jouw woning? Of heb jij wellicht een nieuwe woning op het oog waar een houten vloer een prachtige toevoeging zou zijn? Dan is het aangeraden om je eens goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden omtrent vloeren. In de vloerenwereld is de keuze immers reuze en je wilt er zeker van zijn dat jij geen verkeerde keuze maakt. Om deze reden verdiepen wij ons in dit artikel graag meer de in de kosten van een houten vloer.

Welke kosten komen er kijken bij een houten vloer?

Een houten vloer is over het algemeen géén kleine uitgave. Wil jij een échte houten vloer? Dan is het over het algemeen een parketvloer waar je op uit komt wanneer je hiervoor gaat kijken bij de vloerenwinkel. Omdat dergelijke vloeren over het algemeen speciaal voor jou worden gemaakt is de aanschaf hiervan ietwat duurder. Daarnaast is het bij een parketvloer nodig om de montage hiervan uit te besteden aan een professional. Een duurdere vloer wil je immers niet laten leggen door jan en alleman. Daarbij komen ook de kosten voor eventuele plinten, ondervloer, kit en lijm kijken.

Kosten besparen maar wel houtlook?

Het is begrijpelijk wanneer iemand zegt dat een echte houten vloer hem of haar iets te veel in de papieren gaat lopen. In dit geval is er echter wel een goede oplossing, namelijk een PVC vloer. PVC heeft veel verschillende voordelen. Zo is een PVC vloer uitstekend te combineren met een vloerverwarming, is een dergelijke vloer heel gemakkelijk te onderhouden, is PVC over het algemeen waterbestendig en is er PVC vloer houtlook te verkrijgen.

Advies op maat van dé echte specialist

Twijfel jij nog waar je goed aan doet en wil je de verschillende mogelijkheden graag eerst eens in het echt bekijken? Dan is dit zeker een mogelijkheid wanneer je langsgaat bij

SOLZA. Vloerenwinkel SOLZA heeft midden in de Randstad een showroom waar jij langsgaat op afspraak. Door deze afspraak is er altijd een expert beschikbaar die jou, compleet vrijblijvend, voorziet van advies. Wel zo fijn!