Vind je het leuk om mee te gaan met de huidige trends op het gebied van wonen en interieur? Dan wil je natuurlijk al tijdig kennismaken met de nieuwste kleuren, materialen en andere trends die te maken hebben met het komende woonseizoen. Een van de grootste woontrends voor 2020 is het begrip duurzaamheid. Dit zal terug te zien zijn in het gebruik van natuurlijke materialen, veel groen en planten en andere manieren om duurzaamheid terug te brengen in het interieur. Benieuwd naar de grootste trends en interieurtips voor 2020? Hieronder vertellen we je er meer over!

Duurzaam en multifunctioneel interieur

Aangezien een duurzame manier van leven steeds belangrijker wordt, is het logisch dat dit ook terug te zien zal zijn in het interieur. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en riet, kunnen veel verschillende stijlen worden gecreëerd. Zo past dit perfect in een landelijk interieur, maar ook kan het in combinatie met staal en moderne snufjes perfect passen bij een moderne of industriële look.

Daarnaast worden ruimtes ook steeds functioneler ingericht en wordt er veel gebruikt van technologische snufjes en slimme hulpmiddelen. In combinatie met duurzaamheid kun je dan bijvoorbeeld denken aan slimme gadgets om te besparen en lichtbronnen van LED verlichting. Wil je je woning op een moderne manier inrichten? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van strakke glazen deuren. Wil je meer weten over dit type deur? Hier lees je meer over In een bestaand kozijn een glazen deur plaatsen.

Een stoere uitstraling

Een andere grote trend en tip voor je interieur in 2020 is om een stoere en robuuste uitstraling aan de ruimte te geven. Wederom kun je hiervoor gebruik maken van glazen deuren. Deze geven een stoere uitstraling aan de ruimte, zeker als ze gecombineerd worden met staal, leer en donker hout. Een andere manier om je woning een stoerdere uitstraling te geven is door bijvoorbeeld een bakstenen muur te bouwen of marmeren tegels te plaatsen.

Warme kleuren en een opvallend interieur

Een laatste woontrend zijn interieurs die ervoor zijn gemaakt om op te vallen. Door gebruik te maken van warme kleuren en interessante woonaccessoires kun je jouw woning omtoveren tot een opvallende, fotogenieke ruimte. Je kunt bij deze woonstijl ook perfect je eigen persoonlijkheid kwijt, en je kunt echt identiteit aan de kamers geven. Kies bijvoorbeeld voor Romeinse kandelaars, spannende lampen, creatieve tapijten en tegels met gave patronen. Op deze manier kun je een uitstraling creëren die helemaal bij jou past.