Recyclen is hip en heeft veel voordelen. Het is goed voor het milieu, het is goedkoop én je kunt met veel gerecyclede materialen heel wat leuke dingen doen. Zo kun je na het verven lekker creatief aan de slag met de gebruikte verfblikken. Dit is een goede stap richting een zero-waste leven. Inspiratie nodig voor het hergebruiken van je oude verfblikken? Lees dan snel deze 4 tips! 

Lantaarntjes

Met een spijker, een lege verfblik en eventueel een spuitbus verf kun je heel wat mooie dingen maken. Op deze manier kun je namelijk heel eenvoudig leuke lantaarntjes maken voor in huis. Doe er een waxinelichtje in en het geeft een leuk effect. Het leuke hiervan is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Zo kun je elk seizoen verschillende lantaarntjes neerzetten, bijvoorbeeld kerstlantaarntjes, lantaarntjes met de namen in jouw gezin of gewoon leuke figuurtjes. Met gekleurd lampenfolie kun je ervoor zorgen dat lantaarn een ander kleur licht uitstraalt.

Bloempotjes

Als je een leuk bloemetje of plantje op het oog hebt maar geen lege bloempotten hebt, kun je van een leeg verfblik heel eenvoudig een bloempotje maken. Je zou hydrokorrels onderin het potje kunnen doen, maar het is beter om een paar kleine gaatjes in het potje te slaan met een spijker. Zo kan het water goed weglopen en verdrinkt je plantje niet.

Kruidentuintje

Je kunt één bloempotje maken, maar je kunt er ook een heleboel maken. Dit is een leuke manier om een klein kruidentuintje aan te maken binnenshuis. Handig als je geen tuin hebt, maar toch graag eigen verse kruiden wilt eten. Er zijn een heleboel verschillende kruiden die het binnenshuis ook uitstekend doen. Denk hierbij aan basilicum, munt en peterselie, maar ook ‘hardere’ kruiden zoals rozemarijn en tijm doen het uitstekend binnen. Met verse kruiden wordt je eten ook meteen een stuk lekkerder en lijk je wel een chefkok. Het handigste is om de kruiden in vrij kleine verfpotjes te doen, maar een muntplant kan mooi gedijen in een groot verfblik. Boor een gaatje aan de onderkant en zet het op een watervast plateau, zodat je vensterbank niet helemaal nat wordt.

Cadeauverpakking

Een verfblik is lekker groot, dus heel goed te gebruiken als een verpakking voor een cadeau. Een blik is een lekker duurzaam alternatief voor cadeaupapier. Je kunt het blik leuk versieren en er eventueel een persoonlijke boodschap erop zetten. Dit zou je met krijtverf kunnen doen, zodat de ontvanger deze mooie cadeauverpakking door kan geven. Het is ook mogelijk om hiervoor nieuwe, lege lege verfblikken aan te schaffen. Deze zijn net wat mooier en schoner.