We verblijven steeds meer en langer in onze tuin. Die aanzien we dan ook meer en meer als een verlengstuk van onze woon- en leefomgeving. Moet je je tuin nog aanleggen of is hij een aan upgrade toe? Dan heb je de keuze uit verschillende tuinstijlen.

Diverse tuinstijlen

Wat verwacht je van je toekomstige tuin? Zet je wensen en verwachtingen op papier voor je met je zoektocht start. Zorg ervoor zat je tuin past bij de stijl van je woning. Weet je naar welke tuinstijl je voorkeur uitgaat? Dan kun je een tuinontwerp laten maken dat nauw bij je wensen aansluit. Deze tuinstijlen zijn nu het populairst:

Een klassieke tuin

Een klassieke tuin herken je aan zijn structuur en symmetrische uitstraling. Mooi gesnoeide hagen, bomen en tuinpaden in grind of gebakken tegels staan daarbij centraal.

Moderne tuinen

Moderne tuinen zien er keurig en strak uit. Je vindt er vooral diverse soorten planten en materialen. In een moderne tuin is er veel plaats om te genieten van het deugddoende buitenleven. Denk hierbij naast ontspannen ook aan gezellig buiten koken in een volwaardige buitenkeuken en aan buiten eten.

Een stadstuin

Wegens het gebrek aan plaats, gaat het hier vooral om kleine tuinen. Een mooi aangelegde vijver en een oordeelkundig geplaatste spiegel maakt deze kleine stadstuinen visueel groter. Hou je van een groene tuin, ook al is die dan beperkt in oppervlakte? Kies dan voor een groene muurbegroeiing.

Japanse tuin

In Japanse tuinen vind je veel steen en grind, water en oosterse beplanting, vooral bamboe. Japanse tuinen zorgen voor rust en evenwicht.

Thematuinen

Dat zijn hier vooral watertuinen met meerdere vijvers en fonteinen. Ook een kleurrijke sprookjestuinen met vele beelden zoals kabouters en allerlei doorkijkpartijen vind je in vele thematuinen.

Engelse cottages

Deze zijn een sprekend voorbeeld van een romantische tuin, vol met kleurrijke bloemen. Een Engelse tuin bestaat vaak uit kronkelende paadjes, prieeltjes en sfeervolle zithoekjes. Een kruidenhoek(je) en fruitbomen maken een je Engelse cottage compleet.

Japanse tuin

In een Japanse tuin wordt er veel gebruikt gemaakt van steen (zoals grind), water en oosterse beplanting (zoals bamboe). Japanse tuinen stralen rust en evenwicht uit.

Thematuin

Een thematuin wordt aangelegd rond een specifiek thema. Denk aan een sprookjestuin met veel beelden (kabouters) en doorkijkjes. Of aan een watertuin met vijvers en fonteinen.

Je tuin aanleggen

Koos je al een stijl voor je toekomstige tuin? Laat het ontwerp en de uitvoering dan over aan hovenier Etten-Leur. Zo ben je zeker van een feilloze tuinaanleg.