Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig – het hangt allemaal af van de individuele project omstandigheden, zoals het type en de grootte van de garage. EDB Bakx Sprundel zal de belangrijkste criteria aan te geven, waaraan de juiste en duurzaamste garagedeur moet voldoen.

Criteria voor een duurzame en resistente garagedeur

  • Gemakkelijk te manoeuvreren deur
    Om het gebruik van de deur comfortabel en gebruiksvriendelijk te maken voor de bewoners, moet de deur gemakkelijk te gebruiken zijn. Het gebruiksgemak wordt enorm vergroot door het automatische besturingssysteem. Dankzij de mogelijkheid om de poort met een afstandsbediening te bedienen, bespaart u tijd bij het uitstappen en het sluiten of openen van het hek. Wanneer de elektriciteit uitvalt, is deze nog steeds manueel te bedienen.
  • Voldoende thermische isolatie
    Een van de belangrijkste redenen waarom beleggers besluiten een garage te kopen, is om de auto te beschermen tegen weersinvloeden. Een goede thermische isolatie van een garage is vooral belangrijk wanneer deze deel uitmaakt van een huis. Als de gebruikte garagedeur geen goede thermische isolatie parameters heeft, zal de kou in de winter niet alleen in de garage, maar ook in woonkamers koel zijn, wat de verwarming moeilijker en duurder maakt. Een gewone, goedkope plaatstalen deur is niet de beste oplossing.
  • Een veilige garagepoort
    Een veilige garagedeur beschermt niet enkel tegen indringers , maar moet vooral worden gebruikt zonder angst voor een ongeluk. Een onbeveiligde deur die sluit kan gevaarlijk zijn, vooral voor kinderen en huisdieren die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn.

Een dure investering moet meteen ook duurzaam zijn

Een garagedeur is meestal een investering voor de komende jaren. Daarom is het zo belangrijk dat het duurzaam is – het mag niet snel worden beschadigd, gecorrodeerd of vernietigd onder invloed van weersomstandigheden. De duurzaamheid en sterkte van een garagedeur hangt voor een groot deel af van de materialen waaruit deze is gemaakt. Zo kan een slecht beschermde plaatstalen deur snel roesten. Bij EDB Bakx Sprundel zijn de stalen deurpanelen bedekt met een geselecteerde coating om het staal te beschermen tegen corrosie. Roldeuren daarentegen zijn gemaakt van duurzaam, roestbestendig aluminium.