De gemeente Goirle bestaat uit twee dorpen. Dit zijn Goirle en Riel. Deze gemeente heeft ongeveer 22.500 inwoners waarvan er 20.000 uit het dorp Goirle komen. Het dorp Riel bestaat voornamelijk uit bedrijven van de agrarische sector. LBB Naber vertelt u meer over de gemeente Goirle.

Centrum

Goirle centrum en de wijk Abcoven liggen aan elkaar. Waarbij het centrum hier iets meer dan 1000 inwoners heeft en Abcoven iets meer dan 1320 inwoners. In deze delen wonen gemiddeld genomen iets meer senioren. Hier worden tevens ook woonzorgappartementen verhuurd. Tevens is hier veel te beleven met een cultureel centrum dat beschikt over een theaterzaal, muziekschool, cursusruimte en bibliotheek. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om te winkelen.

De Hellen

Deze wijk beschikt over circa 4400 inwoners. Dit leeftijd van de bevolking is sterk verdeeld. In sommige buurten zijn er ontzettend veel jonge gezinnen met kinderen, terwijl in de andere buurten weer ontzettend veel senioren wonen. Deze wijk is erg groen aangelegen en ook enkele natuurgebieden zijn erg dichtbij.

De Nieuwe Erven

De wijk, de nieuwe Erven, is een kleinere wijk met circa 780 inwoners. Deze wijk ligt aan de rand van Goirle. Deze wijk is zeer kindvriendelijk en beschikt over vele speelplaatsen en sportveldjes. Tevens deze wijk ook dichtbij de natuurgebieden. In deze wijk zijn echter geen voorzieningen.

Grobbendonck

Deze wijk heeft circa 2.000 inwoners. Deze wijk bestaat voornamelijk uit koopwoningen en beschikt over een basisschool. Verder is ook het voortgezet onderwijs gemakkelijk bereikbaar. Tevens is een winkelcentrum op fietsafstand bereikbaar.

Groote Akkers / Hoge Wal

De Grootte Akkers en de Hoge Wal zijn twee relatief jonge woonwijken. Zij hebben circa 2200 en 1100 inwoners. Er wonen hier voornamelijk gezinnen met jonge kinderen. Deze wijk is ook erg kindvriendelijk met de vele kinderspeelplaatsen en sportveldjes. Het basisonderwijs en voortgezet onderwijs is gemakkelijk bereikbaar buiten de wijk. Deze wijken liggen ook dichtbij de natuurgebieden van Tilburg.

’t Ven / Plan West / Hoogeind

De drie wijkens samen hebben ongeveer 6.000 inwoners. Deze woonwijken zijn gebouwd in de jaren 60 en beschikt over relatief veel koopwoningen. Er zijn tevens woonzorgappartementen voor ouderen beschikbaar. Daarnaast zijn er verschillende scholen in deze wijken. Zowel voor basisonderwijs als voortgezet onderwijs. De wijken beschikken ook over verschillende (sport)voorzieningen.

De Boschkens

Dit is een nieuwe wijk in de gemeente Goirle. Deze wijk is ook nog zichzelf aan het ontwikkelen. Deze wijk is erg groen en heeft daarnaast vele verschillende woningtypes te koop. Deze wijk beschikt ook over een brede school, waarbij ook kinderopvang mogelijk is. Voor voorzieningen dient men iets verder te reizen.

Riel

Het dorp Riel heeft circa 2240 inwoners en is onderdeel van de gemeente Goirle. Het natuurgebied De Regte Heide ligt dichtbij het dorp. Het dorp beschikt wel over een grote supermarkt en de scholen zijn gemakkelijk bereikbaar per fiets. Zowel Goirle en Tilburg zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.