Kan jouw huis wel wat decoratie gebruiken? En heb jij een aquarium in je bezit? Dan ben je een echte geluksvogel! Want met de juiste verlichting en accessoires maak je van jouw aquarium een echte eyecatcher. Zo zal jouw bezoek hun ogen niet meer van je aquarium kunnen afhouden!

Verlichting

Verlichting in een aquarium ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook erg belangrijk voor je vissen, koralen en anemonen. Deze hebben namelijk voldoende licht nodig om te kunnen overleven. Afhankelijk van welke vissen, koralen en anemonen je in je aquarium hebt, kies je de juiste verlichting. Bij Coral and Fish Store vind je allerlei soorten prachtige verlichting voor in jouw aquarium! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor LED verlichting, wat zorgt voor een moderne look. Het leuke van LED verlichting is dat deze verkrijgbaar is in allerlei kleuren. Kies je lievelingskleur, of een kleur die goed bij je vissen past! Wil je echt de kleur van je vissen versterken? Of heb je fluorescerende koralen in je aquarium? Dan zijn T5 lampen de beste keuze. Met deze verlichting wordt de kleur van je koralen gemaximaliseerd, waardoor het een spetterend geheel wordt! Ook kun je gaan voor een combinatie van T5 lampen en LED lampen: zogeheten hybride lampen. Met deze verlichting is er bijna geen schaduw meer in je aquarium, omdat alles prachtig wordt verlicht. Toch hoef je je met deze verlichting geen zorgen te maken dat de koralen in je aquarium verbranden, het licht wordt namelijk goed gedoseerd.

Decoratie

Naast prachtige verlichting, is er tegenwoordig ook allerlei leuke decoratie verkrijgbaar voor in je aquarium. Zo kun je kiezen voor een bepaald thema, zoals piraten of Romeinen. Natuurlijk kun je het ook wat simpeler houden met bijvoorbeeld een siliconen bloem of een schattig Nemo ornament. Zijn je kinderen helemaal fan van de Disney film Frozen? Zet dan een schattig beeldje van Olaf, Anna en Elsa in je aquarium! Of houd jij je aquarium liever iets stijlvoller? Dan kan het prachtig zijn om wat decoratiezand op de bodem te leggen. Ga voor een neutrale kleur, of juist voor elegant zwart. Zo komen de kleuren van je vissen en koraal extra mooi uit.

Voor de echte liefhebbers van felle kleuren is er fluorescerend kunstkoraal. Kies bijvoorbeeld voor een gele of roze anemoon, of een oranje kunstkoraal. Met een sterke zuignap maak je deze decoratie gemakkelijk vast. Zo kan niemand meer om jouw aquarium heen!

Veel mensen vinden de circulatiepomp in hun aquarium niet zo mooi. Ook hier is een oplossing voor. Je kunt namelijk een keramische steen in je aquarium leggen die integratie van de circulatiepomp mogelijk maakt.