Niemand heeft zin om de badkamer schoon te maken. Vaak worden andere kamers in huis eerder schoongemaakt. Toch is het heel belangrijk om een schone badkamer te hebben. Je gebruikt de badkamer dagelijks en deze kamer kan daardoor heel vies worden. Een vieze badkamer heeft invloed op je gezondheid en de leefbaarheid in een huis. Omdat wij als huishoudelijke hulpen weten hoe je snel een badkamer kunt schoonmaken, delen wij dit stappenplan met jou. Op deze manier ben je snel klaar met het schoonmaken van de badkamer en kun je het even snel tussen alle afspraken door doen.

Begin met het badmatje
De meeste stoffen badmatjes kun je gewoon in de wasmachine stoppen. Een ander soort badmatje kun je wassen met Biotext. Nadat je het geweekt heb in Biotext, kun je het badmatje schoon maken met allesreiniger en een schuursponsje.

Vervolgens de badkuip
Een badkuip kun je het beste schoonmaken met warm water en azijn. Het warme water en de azijn doe je in een emmer en vervolgens neem je het bad af met een doekje. Vervolgens spoel je het af met water. Heb je gele plekken in je bad? Deze kun je verwijderen met citroensap.

Doe ook de douchekop
De douchekop kun je het beste schoonmaken als je hem van de muur af haalt. Je kunt de douchekop in een bak met azijn en warm water leggen.

Maak vervolgens de wastafel schoon
De wastafel kan schoongemaakt worden met allesreiniger. Kalkvlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden met azijn of een speciale ontkalker.

Doe nu de badkamertegels
De badkamertegels zijn vaak dof geworden, maar je kunt ze weer glanzend krijgen: gebruik een sopje van azijn en warm water. Zijn de voegen tussen de tegels vies? Deze kun je schoonmaken met bleekmiddel en vervolgens afspelen met een douchekop.

Succes met het schoonmaken van je badkamer!