Verhuizen is een flinke klus. Om ervoor te zorgen dat alles tijdens die verhuizing goed en soepel verloopt is het belangrijk dat je goed voorbereid te werk gaat. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips.

Inpakken

Zorg ervoor dat je alles logisch inpakt. Pak de spullen in, op de ruimte waar ze later terecht moeten komen. Doe dus alle spullen voor de keuken in één doos, alle spullen voor de woonkamer in één doos, enzovoorts. Schrijf vervolgens op iedere doos naar welke ruimte de doos moet worden gebracht en pak de dozen pas uit als ze allemaal in de juiste ruimte staan. Zo voorkom je dat je twee of drie keer met dezelfde spullen moet gaan sjouwen en kun je alles zo efficiënt mogelijk doen.

Plannen

Als je gaat verhuizen, is er niets zo belangrijk als plannen. Bedenk op welke dag je gaat verhuizen en zorg ervoor dat je vóór die dag alles in hebt gepakt. Maak voor de dag zelf een planning. Bedenk hoe lang je bezig wilt zijn met het uitruimen van je oude huis en hoe lang je over het inruimen van je nieuwe huis wilt doen. Ga na of je hulp nodig hebt van vrienden en familie, of dat het zo ook wel moet lukken en bedenk welke ruimtes je eerst wilt inruimen. Vergeet niet om regelmatig een pauze in te plannen waarbij je even gaat zitten en wat eet en drinkt. Verhuizen is best een zwaar karweitje en je wilt niet dat je halverwege de dag zo moe bent dat je niet meer door kunt.

Vervoer

Zorg als laatste voor goed vervoer. Wanneer je veel te vervoeren hebt, is het wel zo fijn als je al deze spullen in één of maximaal twee keer kunt vervoeren. Heb je daarom bijvoorbeeld alleen een kleine auto ter beschikking, dan kan het handig zijn om hier nog een aanhanger of iets dergelijks bij te huren de beste aanhanger om mee te verhuizen vindt je bij J. van Laar Trading.