Beukenhagen zijn erg populair in ons land. Dat is natuurlijk niet voor niets. Niet alleen zorgt een beukenhaag voor een mooie groen afscheiding van uw tuin, ook past deze haag in elke tuin. Of je nu een moderne tuin hebt of juist een tuin in de Japanse stijl, de beukenhaag is een uitstekende toevoeging.

Keuze uit de rode of groene variant

De beukenhaag is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: de rode en de groene variant. De groene variant groeit wat sneller dan de rode beukenhaag en dat heeft als voordeel dat de haag sneller volgroeid en vol en dicht is. De beukenhaag wordt vaak gekozen om erfscheidingen mee te maken. Het blad kleurt in het najaar mooi herfstbruin, maar blijft aan de takken hangen. Hierdoor heb je ook ‘s winters een volle haag. In het voorjaar komen er aan de groene beukenhaag mooie groene bladeren, terwijl het blad van de rode beukenhaag juist een mooie rode paarsachtige tint hebben. Deze kleur geeft de tuin een mooie luxe uitstraling.

De voordelen van een beukenhaag

Dat de beukenhaag in twee varianten verkrijgbaar is , is natuurlijk al een voordeel op zich. Zo heb je altijd een geschikte haag voor jouw tuin. Toch zijn er nog meer voordelen. Zo is deze haagplant goed winterhard en stormbestendig. Daarnaast is de haag relatief niet duur in vergelijking met andere hagen. Ook kun je de beukenhaag makkelijk in vorm snoeien en groeit deze bijzonder snel, met name de groene variant. Je zit dus snel volledig afgesloten van de buren.

Het onderhoud van de beukenhaag

Een beukenhaag kun je het beste twee keer per jaar een snoeibeurt geven. Door de haag regelmatig te snoeien, creëer je een mooie strakke beukenhaag. Snoei in de periode eind mei/half juni en herhaal de knipbeurt in de herfst nogmaals. Het snoeien zelf is niet erg moeilijk. Gebruik hiervoor in ieder geval een scherpe heggenschaar en knip van onder naar boven. Het is verstandig om na het snoeien de beukenhaag wat bij te mesten. Wanneer de beukenhaag weer uit gaat lopen, dien je hem regelmatig water te geven.

De beukenhaag planten

Voor het planten van een beukenhaag wordt aangeraden om een dubbele rij te planten. De beukenhaag-planten zet je dan geschaard (in een w-vorm) in de grond. Zo krijg je het beste resultaat en kun je binnen korte tijd genieten van een mooie dichte haag, welke zorgt voor voldoende privacy en mooi groen afsteekt in je tuin.