Woon jij in een huis zonder tuin? Dan is het toch heerlijk om even buiten te kunnen zitten op je balkon. Maar die zijn voor je gevoel vaak zo klein. Hoe haal jij daar nu het maximale uit? Met deze tips, richt jij jouw balkon optimaal in. En zit jij straks heerlijk buiten 

1 Maak gebruik van de hoogte 

Een balkon heeft vaak weinig ruimte om spullen op neer te zetten. Door gebruik te maken van de hoogte van je balkon. Lijkt het minder druk, terwijl je veel meer kwijt kunt. Gebruik de muur of de plafond van het balkon ernaast of erboven. Bevestig hier vervolgens plantenhangers aan hang een mooi tuinschilderij op. Deze tuinschilderijen zijn gemaakt van speciale doeken die het hele jaar buiten kunnen hangen. Het groene op jouw balkon zal je een echt gevoel van een tuin geven. Wat ook geweldig staat is een hangend kruidentuintje of kleine aardbeiplantjes in een potje. 

2. Verander de vloer 

Veel balkons hebben een vloer gemaakt van beton. Dit geeft een kille en saaie look. Door er hout overheen te leggen of een gekleurd buitentapijt. Geef je sfeer aan je balkonnetje. Ook kun je kiezen voor zacht kunstgras. Dit lijkt allang niet nep meer en geeft een echt buitengevoel. Tot slot kun je ook een kleed kiezen, hiermee verleng je jouw woonkamer als het ware naar het balkon.  

https://www.goudmethout.nl/wp-content/uploads/2019/02/de_slimme_balkontafel_scharnier_99_1.jpg

3 Kies een balkonbar  

Dit laatste item voegt echt veel sfeer toe en is daarmee een echte aanrader. Een balkontafel of balkonbar hang je over de reling van je balkon. Erg praktisch, want het neemt amper ruimte in beslag. Door deze extra breedte kun je er heerlijke drankjes en borrelhapjes opzetten. Je zult zien dat je hiermee nog vaker op jouw balkon wilt zitten. Balkontafel, perfect voor als je buiten wilt zitten, maar weinig ruimte hebt.  

Voor Balkontafels en Balkonbars, kijk op goudmethout.nl