Met ruim dertig jaar ervaring en in samenwerking met DSM heeft Marlan met solid surface een materiaal ontwikkeld dat niet meer weg te denken is in de hedendaagse, duurzame bouw. Architecten en ontwerpers maken graag gebruik van dit materiaal.

Marlan Solid Surface

Solid surface bestaat uit een polyesterhars vermengd met minerale vulstoffen. De solid surface van Marlan is herkenbaar aan de steenachtige oppervlakte. Het materiaal wordt gebruikt in keukens en badkamers, maar ook in de horeca en in zorginstellingen. Ook ontwerpers van campers en caravans maken gebruik van de voordelen van het werken met Marlan Solid Surface.  Zelfs in de jachtbouw, waarbij als extra belangrijke eigenschap geldt, dat het materiaal zeer watervast is.

Waarom is het materiaal perfect voor architecten en ontwerpers

De belangrijkste redenen waarom het veel gebruikt wordt zijn de volgende:

1. Het materiaal kan vervaardigd worden in elke gewenste vorm. Doordat Marlan Solid   Surface in mallen wordt gegoten kan het in elke vorm gemaakt worden. Van wastafel tot badkuip, van werkblad tot douchebak. Ook douchekrukken en tafels behoren tot de mogelijkheden. Het kan ook geleverd worden als plaatmateriaal, zodat het gebruikt kan worden als legplanken, scheidingswanden en zelfs als gevelbeplating.

2. Het materiaal kan in elke gewenste kleur gemaakt worden en is bovendien door en door dezelfde kleur. Hierdoor zijn eventuele kleine beschadigingen eenvoudig en onzichtbaar te repareren door middel van simpelweg polijsten. Architecten en ontwerpers kunnen het gewenste interieur ontwerpen en de gewenste Solid Surface meubelen in een bijpassende kleur bestellen.

3. Doordat het materiaal naadloos wordt verlijmd, ontstaan er geen hinderlijke naden, waar zich vuil kan verzamelen. Het is eenvoudig schoon te houden, dus is het hygiënischer. Hierdoor is het materiaal ook uitstekend geschikt om gebruikt te worden in zorginstellingen, behandelkamers en ziekenhuizen.

4. Solid Surface is een hard materiaal. Hierdoor ontstaan geen krassen in het werkblad, zodat er zich geen vuil, schimmels of bacteriën kunnen ophopen. Mede daarom gaat het materiaal lang mee.

5. Het materiaal is duurzaam. Marlan Solid Surface is kwalitatief veel beter dan kunststof en gaat aanmerkelijk langer mee. Hierdoor is het een investering voor de lange termijn. 

Nieuwsgierig geworden?Marlan Solid Surface is een veelzijdig, duurzaam en sterk materiaal. Wil je zelf duurzaam gaan bouwen, dan is het raadzaam om je in dit materiaal te verdiepen. Kijk op de website van Marlan en leer meer. Wie weet kom je zelf op nieuwe ideeën!