Al een lange tijd is de huizenmarkt flink gegroeid. Nadat de prijzen op de huizenmarkt na de financiële crisis flink was gedaald, zijn de huizenprijzen een lange tijd flink doorgestegen. Ben jij een van de vele mensen die al lange tijd op zoek is naar de droomwoning, maar weet je niet wanneer je het beste de stap kunt maken? Dan helpen wij je op weg om eventueel een beslissing te kunnen maken.

De huizenmarkt in het westen van Nederland

In het westen van Nederland, rond de Randstad, zijn de huizenprijzen veruit het hardste gestegen. Zeker in steden als Amsterdam en Utrecht is het bijna niet meer te doen om daar nog een woning te kopen op een goede locatie. Dit zorgt ervoor dat mensen in deze steden er veel sneller voor kiezen om een woning te huren.

Echter is er momenteel een crisis aan de gang. Hoewel het kabinet heeft afgesproken met de banken dat er voorlopig geen woningen gedrongen verkocht mogen worden van mensen die in financiële problemen komen vanwege de crisis, heeft deze crisis wel een flinke impact op de huizenmarkt. Wanneer jouw financiële situatie er goed voor staat dan kan de komende tijd eventueel interessant zijn voor jou om voor een nieuwe woning te gaan. 

Ook in het westen van Nederland zal het voorgaande dus aan de orde zijn en vanwege de populariteit van Noord- en Zuid-Holland kun je er vanuit gaan dat jouw woning in de toekomst weer in waarde zal stijgen. Hoewel woningen in het centrum van grote steden nog steeds erg duur kunnen zijn, is het ook mogelijk om in de omgeving van de regio Alkmaar te zoeken op de site van NieuwWonen.

De huizenmarkt in een onzekere tijd

Momenteel is het aantal bezichtigingen flink afgenomen op de huizenmarkt. Dat is natuurlijk ook logisch wanneer we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven. De maatregelen gelden voor nu tot 28 april, maar hoe het daarna verder gaat is nog onzeker. Wel is er met zekerheid te zeggen dat de onzekere tijd nog langer doorgaat. 

Zoals ook op RTL Z is te lezen, is de impact afhankelijk van de lengte van de coronacrisis. Maar wat daarnaast nog veel meer onzekerheid meebrengt dat zijn de economische gevolgen die hierna zullen komen. De klappen zullen op de een of andere manier toch opgevangen moeten worden en later zal blijken hoe extreem de financiële gevolgen voor de economie zullen zijn. De huizenmarkt zal hier dan namelijk ook vanzelf onder lijden.