Badkamers worden dagelijks intensief gebruikt en hebben daarom ook zeer regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Met een paar handige tips is ook jouw badkamer weer blinkend schoon in een handomdraai zodat iedereen elke dag kan genieten van een verfrissende douche of een ontspannend bad in een schone badkamer. Via badkamer inspiratie vind je snel ideeën, accessoires en tips voor alle badkamers.

Schoonmaakmiddelen voor de badkamer

Gebruik het liefst natuurlijke en oplosbare schoonmaakmiddelen in je badkamer. Chemische en schurende schoonmaakmiddelen veroorzaken kringen, vlekken en onherstelbare krassen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Schoonmaakazijn is een prima natuurlijk schoonmaakmiddel voor gebruik in de badkamer. Hiermee maak je de badkamer snel en hygiënisch schoon. Ideaal voor het onderhoud van de badkamertegels, het bad, de douchekop en de douche. Na het aanbrengen met bijvoorbeeld een spuitflacon laat je de schoonmaakazijn een tijdje intrekken en neemt het daarna af met een zachte doek, zeem of spons. De badkamer zal weer stralen als nieuw. 

Tegels badkamer schoonmaken

De tegels in de badkamer kunnen snel dof worden. Wil je ze weer laten stralen? Dan kan dat eenvoudig met schoonmaakazijn dat je eerst opbrengt met een doek of een spuitflacon. Laat de schoonmaakazijn zijn werk doen en neem het daarna af met een zachte doek of spons. Wanneer de voegen tussen de tegels smerig zijn geworden kun je die schoonmaken met een mengsel van zuiveringszout en water en een (oude) tandenborstel. Daarna afspoelen met water.

Vloer van de badkamer reinigen

De vloer van de badkamer wordt snel smerig door losse haren, vuil en vet. Door eerst met de stofzuiger over de vloer te gaan verwijder je alvast de haren en los vuil zoals bijvoorbeeld zand. Daarna dweil je de vloer met een microvezel mop en een mild schoonmaakmiddel. Zo is de badkamervloer in een mum van tijd weer fris en hygiënisch schoon.

Douchekop reinigen

Na verloop van tijd kan de douchekop opeens minder water gaan geven dan voorheen. Dan zit er zeer waarschijnlijk kalkaanslag op de douchekop. Tijd voor een reinigingsbeurt. Draai de douchekop los en leg deze een nacht te weken in een badje van schoonmaakazijn en water. Daarna zal de meeste kalk verdwenen zijn. Eventuele kalkresten kun je eenvoudig verwijderen met een tandenstoker. Naast schoonmaakazijn bestaan er ook diverse natuurlijke antikalk middelen voor gebruik in de badkamer. Deze kun je ook gebruiken om de douchekop te reinigen.

De douchewand in topconditie

Het glas van de douchewand is zeer gevoelig voor kalkaanslag. Door na het douchen de wand direct droog te maken met een douchewisser voorkom je dat er kringen en witte aanslag ontstaat. Maak er voor iedereen in het gezin een routine van dat ze na het douchen even de wand droogmaken met de douchewisser. Een extra laagje op het glas van de douchewand kan ervoor zorgen dat het water zich niet direct aan de wand hecht. Door de glazen douchewand te poetsen met een glansspoelmiddel voor de vaatwasser breng je een extra beschermlaag aan.

Meer tips

De Badkamers bij Baden+ zijn een bron van inspiratie. Kijk hoe je de badkamer duurzaam kunt maken en houden. Je vindt er bovendien veel tips en accessoires voor het schoonmaken en schoonhouden van de badkamer. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Baden+, de badkamerspecialist met een grote keus aan prachtige badkamer meubels.