De zachte winter is al weer voorbij. Dat kan dus maar een ding betekenen: de zomer komt eraan! Het is nu de perfecte tijd om aan je tuin te werken. Door het virus zitten veel mensen thuis. Het is daarom handig om nu aan de tuin te werken. Zo heb je in de zomer een heerlijke tuin waar je tot rust kan komen. In dit artikel ga ik je tuintrends vertellen die je onmisbaar zijn in elke tuin! Ik wens je veel leesplezier! 

Overkappingen 

Een tuin is natuurlijk om heerlijk in te zitten. Maar Nederland kennende is het weer heel afwisselend. Je kan dit natuurlijk oplossen om een overkapping te hebben in de tuin. Dit kan bijvoorbeeld een veranda overkapping zijn of een houten overkapping. Je kan er ook voor kiezen om zelf een overkapping te maken met een doek of zeil. Op internet kan je veel inspiratie vinden voor mensen die het zelf doen. Ik raad het je aan om eens op Pinterest goed rond te kijken. Op pinterest vind je ook veel inspiratie voor composiet schuttingen

Japanse vijver 

Wat is er nou fijner dan het geluid van stromend water? Een Japanse vijver is zeker een onmisbare trend voor de tuin. Je kan er de mooiste vissen in verzorgen. Het kost veel tijd en moeite om het te onderhouden maar dit is het zeker waard! Zorg ervoor dat alles goed wordt aanlegt en je kan er in de zomer van genieten. Ben je zelf niet zo handig? Dan raad ik het je zeker aan om dit uit te besteden. 

Zachte kleuren 

Mooie zachte pastel kleuren. Zachte pastel kleuren zijn kleuren die zeker niet te missen zijn in de zomer. Pastel kleuren zijn zachte kleuren die goed te combineren zijn. De pastelkleuren zijn fijn om naar te kijken en geven een fijn en rustig gevoel. Wil je graag met pastel kleuren werken? Zoek dan eens een pastel kleurenpalet op. Een kleurenpalet helpt je met het combineren van verschillende kleuren. In een kleurenpalet zijn verschillende kleuren bij elkaar gezet om ze met elkaar te vergelijken. Zo kan je zien of een kleur bij een andere kleur past.