Overweegt u de overstap naar kunststof kozijnen? In dat geval is het raadzaam om meerdere offertes aan te vragen. Niet alleen voor verschillende soorten kunststof kozijnen, maar ook bij verschillende aanbieders. Kiest u voor een kunststof kozijn van een fabrikant van kozijnen, zoals HEPRO? Gaat u voor een kozijn bij een partij die enkel als verkoper handelt? In dit artikel leest u meer over het vergelijken van de offertes voor kunststof kozijnen. Dit maakt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen!

Aandachtspunten bij offertes voor kunststof kozijnen vergelijken:

  • ­Type leverancier van kozijnen
  • Verschillende soorten glas
  • UG-waarde van kozijnen
  • Diverse extra’s in het kozijn
  • Montage van het kozijn

Leverancier van kunststof kozijnen

Bij het aanvragen van een offerte voor kunststof kozijnen is het allereerst belangrijk om naar het type leverancier te kijken. HEPRO maakt haar kunststof kozijnen zelf, in samenwerking met Deceuninck. Deze partij levert onderdelen, waarmee wij hoogwaardige kozijnen van kunststof ontwikkelen. U kunt er ook voor kiezen om de kozijnen te bestellen bij een partij die enkel als verkoper optreedt. Nadeel hiervan is dat de kozijnen niet altijd volledig op maat leverbaar zijn. U heeft bijvoorbeeld keuze uit een beperkt aantal kleuren. Andersom biedt het u het voordeel dat kozijnen in meerdere materialen leverbaar zijn.

Verschillende soorten glas

Tegenwoordig worden kunststof kozijnen standaard geleverd met HR++-isolatieglas. U kunt voor sterker glas kiezen, door bijvoorbeeld HR++-isolatieglas met Argon gas te gebruiken. De isolerende werking hiervan is beter dan bij een standaardtype HR++-isolatieglas. Ook het gebruik van triple isolatieglas met Argon gas kan een optie zijn! Dergelijke kunststof kozijnen zijn vaak duurder, maar leveren u op maandbasis een besparing op uw energiekosten op.

UG-waarde van kozijnen

Een derde factor om rekening mee te houden bij het vergelijken van offertes voor kunststof kozijnen is de UG-waarde van het kozijn. Dit hangt samen met het type glas wat u in het kozijn laat plaatsen. Des te lager de UG-waarde van kozijnen is, des te beter is de isolerende werking hiervan. Dergelijke kozijnen zijn duurder, maar verlagen uw energieverbruik! Zo verdient u de extra investering in een lagere UG-waarde al snel terug.

Diverse extra’s in kunststof kozijnen

Sommige kozijnen worden van verschillende extra’s voorzien. Zo zijn kozijnen van HEPRO standaard voorzien van EPDM beglazings- en afdichtingsrubber. Ook kunnen we uw kozijnen van een Linktrusion®-versterking voorzien, wat een positieve werking heeft op de isolerende werking. Daarbij wordt de kans op een inbraak kleiner met deze versteviging. Andere extra’s kunnen onder meer zijn:

  • Warm Edge Spacer van kunststof
  • Certificaten van KOMO en SKG
  • Verdekt liggende scharnieren
  • Groter aantal scharnieren
  • Aluminium slijtstrip bij voor- en achterdeuren

Montage van kunststof kozijnen

Kijk bij het vergelijken van de offertes voor kunststof kozijnen tot slot naar de montage van de kozijnen. Wordt verwacht dat u de kozijnen zelf monteert? Kunt u de kozijnen door de leverancier laten plaatsen? Mocht u kunststof kozijnen zelf plaatsen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de binnenafwerking. Hier komen nog kosten bij voor een vensterbank of eindkap, een dagkant voor een naadloze afwerking, enzovoorts.