Als je gaat verhuizen, dan is het erg belangrijk dat je dat op een veilige en efficiënte manier doet. En dat is niet bepaald gemakkelijk, juist doordat er zoveel bij een verhuizing komt kijken!

Gelukkig bestaan er manieren om dat verhuisproces iets gemakkelijker maken, waaronder een verhuisbedrijf als Actie Verhuizingen in Dordrecht inschakelen! Veel mensen kiezen ervoor om de verhuizing van hun inboedel over te laten aan een professioneel bedrijf dat erin gespecialiseerd is.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar het eerste het beste verhuisbedrijf vertrouwt. Hier vind je enkele van de meest gestelde vragen over verhuisbedrijven én het antwoord!

3 veelgestelde vragen over het huren van een verhuisbedrijf

1. Wat doet een verhuisbedrijf precies?

Een verhuisbedrijf helpt je om je inboedel van één woning of bedrijfspand naar een ander te brengen. Hierbij wordt er vooral aandacht besteed aan:

– Jouw persoonlijke voorkeuren qua transport, tijdstip en meer

– De afstand tussen het origineel adres en het bedoelde adres

– Veiligheid, met de focus op het efficiënt en schadeloos transporteren van kostbare en zware spullen

Daarbij is een verhuisbedrijf in bepaalde gevallen ook bedreven in het inrichten van de nieuwe woning of pand. Zo hoef je dat zelf niet meer te doen, en dat is natuurlijk een zorg minder.

2. Hoeveel kost een verhuisbedrijf?

De kosten voor een verhuisbedrijf hangen van verschillende factoren af, waaronder:

– De hoeveelheid spullen en inboedel

– De afstand tussen je oude en je nieuwe adres

– De geleverde service

Als je duidelijk zicht wilt op de gehanteerde prijzen, overleg dan zeker eerst met het verhuisbedrijf zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zo doe je je portemonnee ook een plezier!

3. Hoe snel werkt een verhuisbedrijf?

Een van de redenen waarom je op een verhuisbedrijf vertrouwt in plaats van het werk zelf te doen, is natuurlijk omdat je wilt dat het sneller gaat. Een verhuisbedrijf gaat erg efficiënt te werk dankzij ervaren, fitte werknemers die goed samenwerken en heel veel aandacht besteden aan de veiligheid van zichzelf én die van je meubels en andere spullen.
Doorgaans kan een verhuis klaar zijn op één dag, maar voor grote inboedels en bijvoorbeeld bedrijven duurt het iets langer. Ook is dit natuurlijk afhankelijk van hoeveel werkkrachten er helpen!