Een tafel die vervormbaar is of een stofzuiger die je niet zelf hoeft te bedenken. Het is allang geen toekomstmuziek meer! Hoe ziet het huis van de toekomst er eigenlijk uit? En wat blijft er behouden? In dit korte artikel word je geïnspireerd in handige interieurzaken en leuke gadgets.

Muurstickers

Woon je in een inbraakgevoelige omgeving? Een muursticker voorkomt geen inbraken, maar potentiële inbrekers hebben hierdoor geen zicht op je spullen. Het heeft nog meer voordelen: muurstickers kan je ook gebruiken als wanddecoratie. Verder is het niet prijzig. Tot slot is het heel gemakkelijk om een muursticker te plakken. Je hoeft niet een tijd bezig te zijn met een verfkwast. Wel moet je er goed voor waken dat je geen last krijgt van luchtbelletjes. 

Wel of geen Google Home kopen?

Google Home is met een spraakassistent die je helpt bij het beantwoorden van vragen. Het apparaat heeft toegang tot Google’s Knowledge Graph. In het bovenste gedeelte zit de intelligentie. Hierin zit de microfoon. Bovenop de speaker zitten leds. Deze geven een signaal dat het apparaat aan staat. 

Een voordeel van Google Home is dat de speaker vervolgvragen aankan. Deze virtuele assistent is vervolgens in staat om je vragen te beantwoorden. Als je bijvoorbeeld vraagt naar de dichtstbijzijnde supermarkt en vervolgens aangeeft welke groente in de aanbieding is hoef je Google niet uit te leggen dat het om diezelfde supermarkt gaat.

Een nadeel is dat je wel wat privacy op het spel zet. Pas geleden nog kwam Google hierover nog negatief in het nieuws. Google analyseerde hele persoonlijke gesprekken, zoals ruzies. Naar aanleiding van de ophef luistert Google nu even niets af.

Wil je zelf nog wel stofzuigen?

Stofzuigen, ja leuker is het niet te maken, maar wel makkelijker. Tegenwoordig heb je namelijk ook robotstofzuigers. Zo heb je stofzuigers die verbonden zijn met wifi en die de ruimte in kaart brengt. 

Met een robotstofzuiger stel je in waar hij begint en welk programma hij moet afleggen. Vervolgens werkt hij de vloer af. Wel moet je bij tijds de accu opladen. De apparaten worden steeds slimmer en kunnen steeds beter de ruimte in kaart brengen.

Wat staat ons in de toekomst nog meer te wachten?

De tafel van de toekomst is niet zomaar een waar je je eten en drinken op kwijt kan. In de toekomst ga je namelijk tafels zien die van vorm veranderen. Door middel van gezichtsherkenning maakt de tafel connectie met een motortje. Met behulp van de signalen die jij afgeeft en de sensoren heeft de tafel in de gaten wat jij wilt. 

Ook de eerste ‘internet of things’-bank is gemaakt. Deze zogenaamde ‘lift-bit’ bestaat ook uit sensoren en motoren. Ze communiceren allemaal met elkaar. Via een app kan je de bank inrichten. Zo kan je instellen of je een kruk of stoel bij je bank wilt hebben. Het is zelfs zo dat de bank zich lijkt te vervelen als er een tijd lang niemand op zit. De individuele delen verschuiven, vragen om erop te gaan zitten.

Hopelijk ben je door dit artikel geïnspireerd geraakt tot het kiezen van functioneel design. Zo creëer je langzamerhand je ideale droomhuis!