Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om een hangmat aan te schaffen voor de hele familie? Er zijn steeds meer mensen die een hangmat in huis halen om lekker en te relaxen. Er zijn veel verschillende soorten hangmatten en je kan het tegenwoordig allemaal eenvoudig online aanschaffen. Als je met je hele familie in een hangmat wil genieten dan is dat ook mogelijk. Daarnaast is er een standaard te bestellen waarmee je de grote familiehangmat eenvoudig op kan hangen.

Waarom steeds meer mensen een hangmat in huis halen

Het is in diverse onderzoeken bewezen dat de hangmat een ontspannend effect kan hebben. Dit heeft eigenlijk hetzelfde effect wanneer een baby in de wieg ziet. Die schommelt heen en weer, hetzelfde als je in een hangmat kan doen. Daarnaast kan je er heerlijk in relaxen, voor een dutje in de middag maar in sommige landen wordt de hangmat ook gebruikt om gewoon in te slapen.

Verschillende soorten hangmatten

Er zijn veel verschillende soorten hangmatten, allereerst kunnen we een onderscheid maken tussen de hangmatten die in Mexico en Brazilië gemaakt worden. De Mexicaanse hangmat is eigenlijk een doek die volledig dicht is, de Braziliaanse hangmat is meer een visnet waar gaten in zitten. Er zijn hangmatten waar je in je eentje enkel genieten, met zijn tweeën of met je hele familie. De familie hangmat wordt de afgelopen tijd steeds populairder.

Schaf ook een hangmat standaard aan

Daarnaast is het handig om een standaard aan te schaffen waarmee je de hangmat op kan hangen. Als je niet beschikt over de juiste punten om de hangmat op te hangen in je woning dan kan je eenvoudig een standaard aanschaffen waar je de hangmat mee kan ophangen. Deze bevat twee bevestigingspunten en een stabiel frame zodat de mat goed blijft hangen.