Een gekleurde gietvloer plaatsen in je huis zorgt voor een uniek interieurdesign. Het is vernieuwend, modern en het maakt je huis meteen persoonlijker. Er zijn gecomponeerde unieke vloerkleurenthema’s die de belangrijkste trends in het hedendaagse interieur weergeven. Zo heb je ook de keuze uit effen en gemengde kleuren. 
Interieur trends zijn constant aan verandering onderhevig. Op dit moment zijn de neutrale en meer natuurlijke kleuren in trek. Een van de redenen is dat neutrale en natuurlijke kleuren, wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, een rustige, ontspannen omgeving creëren. Ideaal dus wanneer je thuis komt na een lange vermoeiende dag. 

De nieuwste trends 

Ook gietvloeren met patronen zijn interessant. Kies bijvoorbeeld een warm thema of een kleurenmix die samengaat met strepen, grafische patronen, compositie, felle kleuren en allerlei levendige combinaties die hun weg vinden in dit thema. Dit kan ideaal zijn voor de kantorensector, de keukensector, openbare ruimtes, of gewoon in je woonkamer. 
Pasteltinten geven een gietvloer een extra moderne uitstraling. Dit kleurenthema geeft je een unieke look met een frisse en stijlvolle kleuren die bijna in elk huis goed past. Ten slotte hebben Scandinavische kleuren de meeste nieuwe interieurontwerpen over de hele wereld overgenomen vanwege de eenvoud, het minimalisme en de functionaliteit. Die kleuren zorgen ervoor dat je huis er schoon, ingetogen, elegant, vredig, ruimtelijk en georganiseerd uitziet. 

De voordelen van gietvloeren 

Gietvloeren zijn duurzaam en zijn een compliment voor vrijwel elk huis. Dankzij de veelzijdigheid van deze vloeren en alle mogelijke kleuren baant de gietvloer zijn weg op de markt. De kleuren maken de vloeren uniek en persoonlijk, waardoor de vloer echt bij jou past. Een ander voordeel van gietvloeren is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Schoonmaken is een fluitje van een cent, dankzij de afwezigheid van naden. Bovendien kan je een gietvloer combineren met vloerverwarming. Ideaal voor de koude winterdagen.