Een van de meest comfortabele bedden die er bestaan, is de boxspring. Dit komt vooral door datgene waarin een boxspring zich onderscheidt van gewone bedden: de comfortabele springvering en dubbele matrassen. Deze zorgen voor een heerlijk relaxte slaaphouding. Zodat je ’s nachts beter en dieper slaapt en in de ochtend  meer uitgerust en ontspannen wakker wordt dan op een gewoon bed.

Je wilt natuurlijk optimaal kunnen profiteren van het comfort van een boxspring. Dan is het wel van belang om kritisch een goede boxspring uit te zoeken. Dit kan op meerdere plekken in Nederland, zoals bij een ervaren aanbieder van boxsprings, die ruime keuze heeft en voor elk wat wils in de collectie boxsprings heeft opgenomen. Maar waar moet je nu op letten bij het uitzoeken van een goede boxspring?

Drie hoofdsoorten boxsprings

Bepaal eerst welk hoofdsoort boxspring jou het meeste aanspreekt. Normaliter worden er drie typen boxsprings onderscheiden: de vlakke boxspring, de Scandinavische boxspring en de elektrische boxspring. Een elektrische boxspring biedt als extra een afstandsbediening waarmee het bed ingesteld kan worden en is bijvoorbeeld ideaal als je slecht ter been bent of reuma hebt. De Scandinavische variant boxspring is een boxspring die lekker zacht aanvoelt en zich helemaal aanpast aan jouw lichaamsvormen.

Een passende en goede bedbodem

Naast het type boxspring is ook een geschikte boxspring bodem, ook wel onderstel genoemd, van groot belang voor het ervaren van optimaal comfort. Hierop rust namelijk het matras. Zorg dat het onderstel qua vormgeving en stijl goed aansluit op het matras. Doorgaans passen alle matrassen goed op de boxspringbodem. Maar meestal wordt een pocketvering matras aangeraden. Dit type matras vormt namelijk een ideale combinatie met de bonellvering die in het onderstel van de boxspring zit. Als je een boxspring koopt bij een expert op het gebied van boxsprings, kun je je hierover verder laten adviseren.

Het juiste matras bepalen

Ten slotte is er bij boxsprings ook de nodige keuze aan matrassen, qua afmetingen maar ook wat de veerkracht betreft. Drie belangrijke matrassoorten die goed op een boxspring passen zijn het pocketvering matras, een tonvormige pocketvering matras en de bonellvering matras. Een matras met pocketvering is geschikt voor ieder gewicht, ligt stabiel en vormt zich goed naar het lichaam. De tonvormige pocketvering is ideaal als je rugklachten of rugpijn ervaart. Dat komt omdat dit matras zich zeer goed aan het lichaam aanpast. Een bonellvering matras is bedoeld voor mensen tot 80 kg. en heeft niet de eigenschap om zich aan te passen aan jouw lichaamsvormen.

We hopen je een eindje op weg geholpen te hebben met het kopen van jouw boxspring. Succes en slaap lekker alvast!