Boxsprings zijn tegenwoordig ontzettend populair. Ze zorgen ervoor dat je slaapkamer eruit ziet als een luxe hotelkamer en bovendien geven ze ontzettend veel comfort. Het is dan ook niet gek dat heel veel mensen kiezen voor een boxspring. Denk jij er ook over na om een boxspring aan te schaffen? Dan zul je merken dat er heel veel keuze is in verschillende soorten boxsprings. Je kunt boxsprings indelen in elektrisch of vlak, met of zonder matrastopper en het type vering. Ben je benieuwd wat de verschillen tussen deze boxsprings zijn? In deze blog vertellen we je er alles over!

Vlakke of elektrische boxspring

Als eerste kunnen we boxsprings indelen in vlakke of elektrische boxsprings. Een vlakke boxspring is een standaard boxspring die bestaat uit verschillende lagen. De onderste laag is een onderstel op poten. Hierin ligt een matras, welke voorzien kan zijn van verschillende type veringen. Deze types worden hierna besproken. Hierop ligt een matras waarop je slaapt. Doordat de boxspring een redelijke hoogte heeft, kun je makkelijk in en uit bed stappen. Een elektrische boxspring werkt eigenlijk via hetzelfde principe. Ook deze boxspring bestaat namelijk uit de verschillende lagen, maar deze variant is voorzien van één of twee motoren. Dankzij deze motoren kun je het hoofdeind en het voeteneind in hoogte verstellen. Kijk je graag televisie in bed? Of lees je regelmatig een boek? Dan is de elektrische boxspring ideaal voor jou. Als je alleen slaapt in je bed dan volstaat een vlakke boxspring.

Type vering

Ook het type vering in de boxspring kunnen we indelen in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een boxspring met Bonell vering. In dit type zijn alle veren aan elkaar gekoppeld en daardoor geniet je van een comfortabele ondergrond. De Bonell vering is relatief voordelig, maar toch heel sterk en goed ventilerend. Ook kun je kiezen voor pocketvering. In dit type vering zijn de veren los van elkaar verpakt in een soort zakjes. Deze vering zal dan ook steviger aanvoelen dan de Bonell vering. Op deze matras kun je makkelijk draaien en de matras is daarom heel geschikt voor bijvoorbeeld wat oudere mensen of mensen met reuma. De levensduur van deze matras is erg lang en het comfort is ontzettend hoog.

Met of zonder matrastopper

Een matrastopper is de bovenste laag van een boxspringcombinatie. Het is een dunne matras die je bovenop de andere matras kunt leggen. Het toevoegen van een matrastopper aan je boxspring kan verschillende redenen hebben. Zo zorgt een matrastopper voor meer comfort. Heb je bijvoorbeeld een iets te harde matras? Dan kan een topper voor meer comfort zorgen. Ook verlengt een matrastopper de levensduur van de matras eronder. Heb je een vervelende naad tussen twee matrassen? Ook dan kan een matrastopper de perfecte oplossing zijn.