Het voorbereiden op de herfst kun je op een aantal manieren doen, namelijk zowel fysiek als mentaal. De dagen worden korter en je lichaam krijgt minder zonuren, maar niet alleen je lichaam lijdt hieronder, ook je woning. Het weer wordt slechter en het is belangrijk dat je de woning hierop voorbereid, maar hoe? Je kunt het dak van de woning laten controleren op lekkages door een professioneel bedrijf zoals BRNC Dakwerken Oosterhout

Het schoonmaken van de dakgoten

Herfst betekent in Nederland dat de dagen korter worden, er meer regen valt en dat het kouder wordt. Wij kiezen er zelf altijd voor om gedurende de zomer onze dakgoten schoon te maken en te controleren op verstoppingen of lekkages. Dit voorkomt ons in de herfst een hoop stress, ook hebben we onze dakgoten aangesloten op een aparte regenton. Zo kunnen we dit regenwater gebruiken om de planten in onze tuin te bewateren en ontlasten we de riolering in onze straat. Ook is het plegen van onderhoud aan het dak mogelijk, zo voorkom je lekkages en stress in een regenachtige periode in de herfst.

Tuinonderhoud doe je in de zomer

Sta jij ook liever in de zon te werken dan in de regen? Dan is de zomer een ideale periode om het benodigde tuinonderhoud te doen. Mochten er bomen staan, laat deze door een specialist controleren op sterkte, dood hout en ziektes. Mocht het in de herfst gaan stormen dan ben jij verzekerd van een sterke boom die niet op jouw woning valt. Wij laten onze bomen eens in de paar jaar controleren, zo zijn wij ook tijdens een storm verzekerd van een goede nachtrust. Ook kun je deze bomen terugsnoeien met een heggenschaar of zaag.

De grote schoonmaak

Net zoals in de lente houden wij op het einde van de zomer een grote schoonmaak. Tijdens de zomer zweet je veel en is een grondige schoonmaak nodig. Wij beginnen altijd met het schoonmaken van de badkamer, slaapkamers en keuken. Ook de woonkamer is van groot belang. Daarna beginnen wij aan ons buitenverblijf wat we klaarzetten voor de winter. We overdekken de tuinset en rijden de barbeque na schoonmaken de schuur in.