Het is een behoorlijke klus om te verhuizen, maar een verhuizing faciliteren ook. Er kan het een en ander misgaan en spullen kunnen beschadigen. Uiteindelijk als iets valt en bijvoorbeeld de vloer beschadigt, dan is de verhuurder de klos. Als degene die verhuist kan je je eigen spullen ook breken door te weinig vulmateriaal in dozen te stoppen. Nog een bekende ergernis is dat je minutenlang sleept met een grote bank alleen om erachter te komen dat deze niet door de deur past. Met een goede voorbereiding voorkom je dit soort scenario’s. De voorbereidingen voor verhuurders zijn anders dan die voor verhuizers. Dit artikel gaat hierbij langs voor de beste tips.

Tips voor verhuurders

Hoe ga je als verhuurder om met studenten die een kamer in je huis willen huren? Hiervoor moet je wat dingen voorbereiden om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voordat de studenten aankomen kan je alvast even vragen of er extreem grote spullen meegenomen worden zoals hele bureau’s of ladekasten. Zo ja, dan is het verstandig om nauwe gangetjes te ontruimen en eventueel de hoeken af te plakken met werende folie. Je kunt de vloeren beleggen met karton voor het geval er iets valt. In het geval dat één van de verhuizers toch iets laat vallen loop je misschien hooguit lichte vloer beschadiging op. Pas een egalisatiemortel toe voor een fijne reparatie van een betonvloer. Voor kleine beschadigingen is deze soort mortel erg geschikt. Verder is het handig als er iemand in het huis is om de huurders binnen te laten en zo nodig even te helpen. 

Tips voor verhuizers

Verhuizen begint met plannen en het maken van een checklist. Een grote verhuizing is een beste onderneming en vraagt om overzicht. Verhuizen zonder een auto is erg lastig. Daarom is mijn eerste tip om, als je zelf geen auto hebt, er één te lenen of huren. Een vrachtwagen of busje is een luxe, maar wel erg handig. Grote spullen zijn niet altijd even handig in een auto, maar als je dit slim aanpakt, door bijvoorbeeld de achterbank plat te leggen, dan kom je al een heel eind..Wanneer je een redelijk kleine auto hebt, dan is het belangrijk om de ruimte goed te benutten. Stop bijvoorbeeld de ladekastjes vol zodat je ook gebruik maakt van deze ruimte. Gebruik zoveel mogelijk trolleys, steekwagens en sleep karretjes. Deze zijn veel beter voor je rug. Vooral als de parkeerplek best ver is van de woning.