isolatie dakraamisolatie dakraam
isolatie dakraam
isolatie dakraam

Het isoleren van je huis is enorm belangrijk. Doe je dit niet, dan ontsnapt er gemakkelijk warmte of kou naar binnen of buiten en dat wil je natuurlijk niet. Daarom moet het volledige dak goed worden geïsoleerd. Hier horen ook de dakramen bij. Het isoleren van een dakraam is belangrijk voor de totale isolatie van het dak. Maar hoe kun je je dakraam het beste isoleren?

Verbinding dakraam en dak

Bij het isoleren van je dakraam is het belangrijk dat alle openingen zo goed mogelijk worden opgevuld. Dakramen zijn een bron van luchtlekkages in een dak als de sluitingen niet goed zijn en als er bijvoorbeeld kiervorming is. Hierbij kunnen verschillende materialen helpen. Het is cruciaal dat het kader rondom het raam goed wordt gedicht om warmteverlies te beperken en om tocht buiten te houden. De aansluiting tussen dak en raam is één van de meest voorkomende luchtlekken. Dit terwijl luchtdichtheid heel belangrijk is voor een goede isolatie. Ook moet de verbinding tussen het dakraam en het dak waterdicht zijn.

Isolatieset

Speciaal voor de isolatie van je dakraam heb je isolatiesets. Een goed voorbeeld hiervan is de isolatieschuimkraag voor dakramen. Dit is een uitstekende set voor een snelle installatie en efficiënte isolatie van je dakraam. Het zorgt voor een 100 procent waterdichte en een brandwerende verbinding tussen het dak en het dakraam. Het vormt een sluitend kader rond het raam wat warmteverlies vermindert. Met deze isolatieset kun je dit gemakkelijk zelf realiseren, maar let goed op de details en doe het nauwkeurig. De tijd die je erin steekt is het zeker waard als je hierdoor lagere energiekosten hebt. Als je het niet goed doet, kan dit namelijk zorgen voor een slechte luchtdichtheid en dus hogere energiekosten.

De rest van je huis isoleren

Niet alleen het dakraam, ook de rest van het huis moet goed worden geïsoleerd. Dit kun je op verschillende manieren doen. Belangrijk is dat je het dak goed laat isoleren. Warmte stijgt namelijk op. Buiten je dak moet je ook je vloer en gevel goed laten isoleren. Het goed laten isoleren van je gevel kun je bijvoorbeeld realiseren door het plaatsen van dubbel glas. Het goed laten isoleren van je huis kost misschien aardig wat geld, maar dit is het zeker waard. Op de lange termijn heb je het eruit. Het scheelt namelijk enorm veel energiekosten.