Slaapkamertrends 2021

Natuurlijk zijn er heel veel trends op het gebied van woonkamers en keukens. Dit zijn belangrijke ruimtes in je woning. Echter wordt het ook steeds belangrijker om voldoende aandacht aan de inrichting van je slaapkamer te besteden. Hier ben je toch, als je werkt, het grootste deel van de tijd als je thuis bent. Het is slim om de slaapkamertrends van 2021 te combineren met de ideale slaapomgeving, zodat je niet alleen van je slaapkamer kunt genieten als je wakker bent, maar ook als je ligt te slapen! We lichten je graag in de over de slaapkamertrends 2021.

Rust creëren

Je slaapkamer is natuurlijk een kamer waar je voornamelijk uit zal rusten. Dan moet de slaapkamer zelf ook rustgevend zijn. Denk bijvoorbeeld aan rustige kleuren. Kies niet voor hele felle kleuren, maar ook weer niet voor zeer donkere kleuren. Natuurtinten doen het erg goed in de slaapkamer! Ook het gebruik van natuurlijke materialen kan voor rust in de slaapkamer zorgen. Een houten vloer of rieten accessoires kunnen je slaapkamer een stuk rustiger maken. Wat we ook veel zien in de slaapkamers dit jaar, is dat de vloer doorgetrokken wordt op de muur. Hierdoor lijkt de ruimte nog groter en het creëert ook nog meer rust in je slaapkamer. Vaak gebeurt het door de vloer door te trekken op de muur, in de breedte van het bed.

Comfort staat hoog in het vaandel

Natuurlijk is comfort belangrijk als het gaat om een slaapkamer, maar de afgelopen jaren is dat nog meer het geval. Ook dit jaar is het vooral belangrijk dat je slaapkamer comfort uitstraalt. Je bed hoort toch wel in het middelpunt te staan. Boxsprings worden steeds populairder. Ze zien er luxe uit en ze zijn natuurlijk ook erg comfortabel. Daarnaast is er vaak weinig poespas aan een boxspring, waardoor deze ook weer rust uitstraalt. Het is belangrijk om je goed te laten adviseren over de juiste boxspring voor jou. Iedereen vindt weer iets anders fijn, en dus is het ook heel belangrijk dat het bed helemaal aansluit bij jouw wensen.

Planten in je slaapkamer

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar het is helemaal hip om leuke planten in je slaapkamer te hebben! Het is daarnaast niet alleen hip, maar ook goed voor het klimaat in je slaapkamer. Planten zorgen natuurlijk voor meer zuurstof, en dat is nooit verkeerd. Maar het ziet er ook gewoon gezellig uit! Je kunt kiezen voor kleine plantjes op de vensterbank, of voor een sierlijke, grote plant in de hoek van de kamer.