Je bent vast en zeker tevreden over de inrichting van je huis. Je hebt het precies ingericht volgens je eigen smaak en het is nu je vertrouwde omgeving geworden. Toch mist er iets. Het zou leuk zijn om je woonkamer een boost te geven. We geven je een paar tips om je woonkamer te pimpen.

Schaf een aquarium aan

Een aquarium is een rustpunt in huis. Niets trekt zo de aandacht als een stijlvol aquarium met mooie vissen erin. Je hebt altijd een gespreksonderwerp met bezoek en zelf heb je altijd vermaak. Als het donker is in je woonkamer valt je aquarium op door het blauwe lichtverschijnsel waar verschillende gekleurde vissen rondzwemmen. Als je kiest voor een aquarium is het belangrijk dat je goed kijkt naar de locatie en de inrichting van het aquarium. Ook is het van belang dat je rekening houdt met het welzijn van de vissen en met het onderhoud. Zo mag je je aquarium namelijk niet vol in de zon laten staan. Het houden van een aquarium is daarnaast ook een leuke hobby, zo kun je je bijvoorbeeld verdiepen in aquascaping, een manier om je aquarium prachtig vorm te geven en een waar onderwaterlandschap te creëren. Meer hierover lees je op aquascaping-blog.com Alles voor je aquarium vind je bij AquastoreXL.

Geef kleur aan je woonkamer

Een iets goedkopere optie dan het aanschaffen van een aquarium is het geven van kleur aan je woonkamer. Kleur zorgt er gelijk voor dat een ruimte wat meer pit heeft. Denk aan het verven van een bepaalde muur in een gave kleur. Op deze manier leg je de nadruk op één bepaald gedeelte van je huis en dat breekt met de rest. Of koop veel gekleurde bloemen om neer te zetten of om op te hangen in bakken aan de muur. Ook kun je in een bepaalde kleurtint accessoires kopen, zoals kussens, kaarsen of een plaid voor over de bank.

Creëer een barretje

Om een gezellig effect aan je woonkamer te geven, is het een leuk idee om een barretje te creëren tussen de woonkamer en de keuken. Dit is helemaal gaaf als je een open keuken hebt. Dit hoeft niet duur te zijn. Hang een plank aan een wand en zet er een paar stoere barkrukken aan. Dit is de ideale plek voor het lezen van een krantje of het werken op je laptop met een heerlijke koffie erbij. Of om een drankje te doen met vrienden.  

Leg een vloerkleed neer

Als iets voor veel sfeer zorgt in een kamer, dan is het een vloerkleed. Je hebt vloerkleden in allerlei soorten en maten. Leg hem onder de bank of bij de eettafel. Bij elk interieur is wel een passend vloerkleed te vinden. Ga voor een zacht vloerkleed voor een gezellig effect of juist voor een (fake) koeienvel voor een industriële look.