Uit onderzoek blijkt, dat veel woningen momenteel nog niet veilig genoeg zijn. Hoe veilig is uw eigen woning eigenlijk? Is de kans op een inbraak geminimaliseerd, of is het voor inbrekers nog steeds mogelijk om uw woning zonder veel moeite binnen te komen? Bij een inbraak kunnen niet alleen veel waardevolle eigendommen worden ontnomen, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Steeds vaker gebruiken inbrekers geweld, om uw deuren open te breken of om u ervan te weerhouden de politie in te schakelen. Wij spraken met een Tilburgse slotenmaker over de mogelijkheden om uw woning goed te beveiligen. Doe onze test en zie hoe veilig u woont!

Sloten op ramen en deuren in uw huis

Allereerst is het belangrijk om de veiligheid van uw ramen en deuren te testen. Maakt u momenteel bijvoorbeeld al gebruik van cilindersloten? Om de veiligheid van uw woning te waarborgen dient u te beschikken over drie contactpunten met de deurpost. Bij twee contactpunten woont u ook veilig, maar is de kans op een inbraak groter. Het kost een inbreker namelijk minder moeite om een deur met twee contactpunten open te breken, waardoor deze sneller binnen is.

Ook op ramen is het gebruik van sloten essentieel. Controleer goed of u op ieder raam een bijpassend slot heeft, vaak een insteek- of oplegslot. Een slot met een ouderwets haakje is niet meer van deze tijd en absoluut niet veilig!

Beveilig uw ramen en overloop met beveiligingscomponenten

Goede sloten op ramen en deuren is slechts het begin van een goede beveiliging van uw woning. Loop uw huis nog eens een extra keer door bekijk, waar u zwakke punten op kunt merken. Dit kan bijvoorbeeld bij de ramen rond een regenpijp of een dakterras zijn, bij een plat dak, enzovoorts. Een inbreker kan vaak eenvoudig binnen woningen komen, door via een regenpijp omhoog te klimmen en dan een raam te openen. Soms staan deze ramen zelfs al open bij mensen!

Om een dergelijke situatie tegen te gaan, kunt u kiezen voor extra beveiligingscomponenten in huis. Kies bijvoorbeeld voor een bewegingssensor in de buurt van de ramen, die naast een regenpijp of plat dak zitten. Wanneer de bewegingssensor een onverwachte beweging detecteert, zal er een alarm in uw woning afgaan. Dit schrikt een inbreker doorgaans af, waardoor deze uw woning zo snel mogelijk zal verlaten.

Wilt u meer weten over de veiligheid van uw woning? Laat u adviseren door een erkende slotenmaker bij u in de buurt.