Kinderen worden veel te snel groot vind je niet! Het ene moment zijn ze een kleine pasgeboren baby die in je armen ligt en dan, voordat je het weet, rennen ze rond en blijven ze maar groeien en groeien. Misschien herinner je je nog wel met plezier dat je de kinderkamer klaarmaakte voor de komst van de kleine. In de loop der jaren is het decor steeds weer aangepast naar de laatste trends en nu is het weer zover dat de slaapkamer toe is aan een nieuwe make-over.

Als je niet dagenlang bezig wilt zijn om de slaapkamer van je kind op te knappen omdat je geen tijd hebt, zijn hier vijf eenvoudige manieren om de slaapkamer van je kind op te frissen om het een nieuw leven te geven.

Geef de kamer een goede poetsbeurt

Het mag een beetje gek klinken, maar als je de kamer een keer een goede beurt geeft met wat schoonmaakmiddel op de muren en plinten en wat vet voor op de ramen, voelt de kamer meteen als nieuw aan. Kinderen raken altijd de muren en andere dingen zoals lichtschakelaars en deurgrepen aan, zodat ze heel snel vies kunnen worden.

Stoffering toevoegen/vervangen

Als jij of de kinderen hebben besloten dat ze de thema of kleurenschema in hun slaapkamer zijn ontgroeid, is wat nieuwe stoffering vervangen/toevoegen een goede keuze.

Overweeg om het beddengoed te vernieuwen en te coördineren met nieuwe gordijnen/jaloezieën en kussens die elkaar aanvullen en voilà, je hebt gemakkelijk de look en feel van de kamer geüpdatet zonder al te veel werk te hoeven doen.

Muurstickers toevoegen

Een gemakkelijke manier om het uiterlijk van de slaapkamer van je kind aan te passen zonder er veel moeite voor te hoeven doen zoals het schilderen van de muren, is door muurstickers te gebruiken. Er is een enorm assortiment aan geweldige muurstickers beschikbaar online om uit te kiezen, dus je kunt er zeker van zijn dat je iets vindt dat geschikt is voor je kinderen. Je kunt er zelfs voor de optie leuke sticker maken kiezen zodat je weet dat de slaapkamer uniek zal zijn voor je kind met een gepersonaliseerde inrichting.

Het beste van alles is dat muurstickers gemakkelijk aan te brengen, betaalbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden vervangen. Klaar voor het volgende waar je kinderen mee bezig zijn!

De kamer opnieuw indelen

Soms kan het herschikken van de kamer en het verplaatsen van het bed en de meubels, voldoende zijn om de kamer op te frissen. Het kan ook zijn dat je ruimte wilt creëren voor een nieuw bureau of zelfs een leeshoek om de kinderen een plek te geven waar ze wat rust en ontspanning kunnen hebben.

Maak een galerij wand

Laat je kinderen kunstwerken uitkiezen voor aan de muur. Het kan zijn dat je ze hun eigen schilderijen laat ophangen of dat ze een aantal prints kunnen kiezen voor aan de muur. Er zijn veel kindermuurkunst beschikbaar op Etsy die je zelf kunt uitprinten en inlijsten. Voor een kunstgalerij-effect kunt u ervoor kiezen om voor elk kunstwerk dezelfde lijsten te gebruiken.

Dit zijn slechts een paar eenvoudige ideeën over hoe je de slaapkamer van je kind kunt op een gemakkelijke wijze kunt opfrissen. Heb je nog andere ideeën om te delen? Deel ze met ons in de reacties!