Het is een type verwarming waar je waarschijnlijk niet heel veel van hebt gehoord: infrarood  (IR) verwarming. En dat is niet voor niets, want het is pas sinds kort in opkomst. Er zijn heel veel manieren om je woning te verwarmen en inmiddels is ook IR verwarming een van jouw mogelijkheden. Natuurlijk wil je weten wat deze verwarming jou kan bieden. Wat zijn de grootste voordelen waar je van gaat profiteren wanneer je kiest voor een infrarood verwarming? Hier vind je de belangrijkste pluspunten op een rij.

1: Zuinig

In de eerste plaats is een IR verwarming zeer zuinig. Dit komt omdat vrijwel alle energie wordt omgezet in warmte. Dit betekent dat de verwarming een goede investering is voor de toekomst. Uiteindelijk zul je minder gaan stoken en dit zorgt weer voor een lagere energierekening aan het einde van het jaar. Wanneer je zuinigheid belangrijk vindt is het zeker een goede reden om voor IR verwarming te kiezen.

2: Weinig onderhoud

Wanneer je voor infrarood verwarming kiest profiteer je ook optimaal van het lage onderhoud. De panelen gaan lang mee en hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Zodra ze zijn geplaatst kun je hier meteen van gaan profiteren. Het enige wat je kunt doen is het paneel schoonmaken wanneer hier viezigheid op zit. Verder hoef je de panelen niet te voorzien van een grote onderhoudsbeurt.

3: Voor vrijwel iedere ruimte in huis mogelijk

De panelen zijn zeer veelzijdig en dit maakt het in iedere ruimte in huis mogelijk om dit infrarood verwarming systeem te plaatsen. Het kan niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer, keuken of badkamer. De panelen ogen strak: ideaal voor in een moderne woning. Verder is het goed om te weten dat je met dit type verwarming nooit te maken hebt met droge lucht, zwevend stof of schadelijke stoffen.