Heb je iets gezien dat je wil kopen, maar vind je het te duur? En duurt het je te lang om te wachten op de uitverkoop? Dan kan SinglesDay je wellicht uitkomst bieden. Dit is een speciale dag waarop veel winkels, met name online, kortingen aanbieden op talloze producten. Nu wil je natuurlijk ook weten wanneer deze dag is. Dat is gemakkelijk te onthouden: 11 november (11/11). Ieder jaar vindt op deze datum de zogenaamde Vrijgezellendag plaats. En ieder jaar zijn er meer deelnemende webshops. Dus ben je op zoek naar interessante aanbiedingen buiten de uitverkoop om: let dan op Singles Day.

Waarom 11 november Singles Day?

Deze datum is natuurlijk niet zomaar gekozen. Singles Day is in 1993 in China bedacht als feestdag voor vrijgezellen. De datum 11 november is symbolisch. Omdat 1 symbool staat voor het individu, maar ook kan betekenen ‘jij bent de enige’, is het doel van deze dag tweeledig. Ten eerste om het vrijgezellenbestaan te vieren en tevens om een partner te vinden. Buiten dat er veel activiteiten voor singles worden georganiseerd, trouwen ook veel stellen juist op deze dag. Het shopping-aspect is pas later aan de dag toegevoegd.

Winkeldag bij uitstek

Omdat deze dag erg leefde bij de jongere Chinese generatie, bedachten diverse winkeliers en horeca-ondernemers acties voor de doelgroep. Zo krijgen singles bijvoorbeeld korting in uitgaansgelegenheden of krijg je korting op een diner voor twee. De dag werd pas echt booming toen internetshop AliBaba in 2009 speciale kortingsacties op het assortiment aankondigde ter gelegenheid van Singles Day. Deze acties sloegen erg aan bij het voornamelijk jonge publiek. En zo werd 11 november de winkeldag bij uitstek, niet alleen in China maar sinds enkele jaren ook bij ons.