Een verhuizing wordt door veel mensen ervaren als ontzettend stressvol. Er moeten zware en grote voorwerpen worden verplaatst, wat al snel kan zorgen voor schade. Krasjes op de muren of juist op je meubels zijn al snel gemaakt. Of misschien valt er wel een meubel, waardoor deze kapot gaat. En dat is natuurlijk heel erg zonde! Je wil dat de verhuizing snel en zorgeloos verloopt, en dat er geen schade wordt veroorzaakt. Maar hoe doe je dat? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Grondig schoonmaken

Als eerste is het belangrijk om goed schoon te maken in je nieuwe huis. Kleine steentjes of bijvoorbeeld losse tegeltjes op de vloer kunnen al voor vervelende beschadigingen zorgen. Zorg er daarom voor dat je nieuwe huis helemaal schoon is. Zo weet je zeker dat losliggend vuil geen beschadigingen aan je meubels zal toebrengen!

De route bepalen

Ook is het slim om van tevoren de route te bepalen waar de verhuiswagen langs zal rijden. Stap zelf eens in de auto en rijd de route van je oude naar je nieuwe huis. Zitten er hoge drempels in de weg? Of misschien wel hele scherpe bochten? Dan is het slimmer om deze te vermijden. Kies een route waar de verhuiswagen makkelijk langs kan en niet wordt gehinderd door drempels of bochten.

Slim inpakken

Natuurlijk moet je je spullen ook slim inpakken. Doe bijvoorbeeld niet te veel kleine, breekbare voorwerpen bij elkaar in een doos. Deze kun je beter verpakken samen met lichte, zachte voorwerpen. Gebruik ook goede bescherming, zoals bubbeltjesplastic en folie. Voor meubels kun je ook gebruik maken van verhuisdekens. Wikkel deze bijvoorbeeld om tafels of kastjes en maak ze vast met tape of touw. Schrijf ook op elke doos wat erin zit, zo weten de verhuizers of het breekbare spullen zijn. Je spullen moeten niet alleen veilig worden verpakt in de verhuisdozen, maar ook in de verhuiswagen. Er is namelijk vaak wat ruimte over waardoor dozen kunnen gaan schuiven. Dit leidt niet alleen tot schade, maar het is ook erg gevaarlijk. Vul de ruimtes dus op met overgebleven verhuisdekens of andere spullen.

Meubelwielen

Wil je je meubels regelmatig gaan verschuiven? In een nieuw huis is het natuurlijk hartstikke leuk om te experimenteren met verschillende indelingen. Maar het verplaatsen van een kast of een bank is geen pretje. Het is niet alleen heel zwaar, maar het kan ook voor vervelende beschadigingen zorgen. Als je je meubels regelmatig wil gaan verplaatsen, kun je ervoor kiezen om meubelwielen onder je meubels te monteren. Op deze manier voorkom je beschadigingen of krassen op je vloer en je meubel. Voor een uitgebreid assortiment aan meubelwielen kun je bijvoorbeeld terecht bij WielenOutlet. Deze meubelwielen zijn gemaakt van kunstof en blijven stevig staan. Toch laten ze geen strepen achter op de vloer. En dat is wel zo fijn, want je wil natuurlijk geen krassen op de vloer in je nieuwe huis.

Genoeg hulp inschakelen

Zorg er ook voor dat je voldoende hulp inschakelt. Samen verhuizen is nou eenmaal een stuk makkelijker dan alleen. Ook kun je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen, zij zijn namelijk gespecialiseerd in dit klusje.