Elk voorjaar is het weer hetzelfde. Na alle natte herfst en wintermaanden zijn ge tuinmeubelen volledig groen geworden. De algen hebben een goede tijd gehad, maar daar zal dan wel echt een einde aan moeten komen. Het schoonmaken is niet een klusje waar veel mensen op zitten te wachten, maar het moet toch echt gebeuren als jij weer van je tuin wilt genieten. Daarom zullen we jou enkele tips geven voor het schoonmaken van je tuinmeubelen.

Als je soda oplost in water kom je bijna altijd van de groene aanslag af. Gewoon in laten trekken. Even borstelen en afspoelen. Voor het hardnekkige werk kun je altijd een hoge drukspuit gebruiken, maar zet deze niet te hard. Een andere tip die vaak goed werkt bij hardnekkige aanslag, is het gebruik van groene zeep.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je een beetje bent ingelezen over de soort hout waarvan jouw tuinmeubelen of tuinhuis van is gemaakt. Elke soort vergt namelijk een andere manier van onderhouden. Bij zacht hout is het bijvoorbeeld belangrijk deze te behandelen met lak of verf. Bamboe daarentegen kun je het best behandelen met zout. Om het vervolgens te lakken. Eikenhout maak je daarentegen schoon met bier! Als je alles zelf niet hebt opgedronken wrijf je het in en maak je het gelijk droog.

Tot slot is het belangrijk je meubels in de olie te zetten. Op deze manier geef je ze een extra beschermlaag zodat ze langer mooi blijven in de toekomst!