Kan jouw woonkamer wel een update gebruiken en vind je het echt tijd voor iets nieuws? Dat is heel goed te begrijpen! Je brengt namelijk de helft van de tijd door in je woonkamer en daarom is het heel erg belangrijk dat hier een goede sfeer hangt. Omdat er dus zoveel; gebruik gemaakt wordt van de woonkamer kan dit nog een hele uitdaging zijn. Er zijn namelijk zoveel keuzes die je moet maken. Je moet bijvoorbeeld een keuze maken uit verschillende stijlen, kies je voor modern, klassiek, romantisch of ouderwets? Dit heb je allemaal voor het kiezen en noch moet je rekening houden met andere gezinsleden dat het voor ieder wat wils is. Hieronder vind je een aantal tips om je woonkamer gezellig te maken.

Mooie kleurencombinaties

De kleur van je woonkamer bepaalt grotendeels de sfeer van de woonkamer. Door zachte tinten in je woonkamer te gebruiken kan dit een bepaalde soort rust uitstralen, ga je liever voor donkere kleuren dan straalt dit gezelligheid uit. Ga je liever voor een rustige uitstraling dan kan je het beste kiezen voor blauwe en paarse kleuren. Dit kan je combineren met meubels van bijvoorbeeld hout. Omdat donkere kleuren juist voor een warme en gezellige sfeer staan kan je dit het beste combineren met accentkleuren zodat dit eruit springt. Bij het kiezen van de juiste kleur voor je woonkamer moet je ook kijken of de gekozen kleur je woonkamer niet juist kleiner doet lijken. Of dit moet zijn wat je wilt.  Het is ook leuk om je muren niet kaal te laten, maar bijvoorbeeld te decoreren met leuke foto’s, een schilderij of een muursticker.

Textiel in je woonkamer

Ga je graag voor een gezellige uitstraling dat is het van groot belang dat je bijvoorbeeld een groot vloerkleed, of zachte kussens aan je interieur toevoegt. Dit zorgt voor een gezellige en warme uitstraling in je woonkamer. Het voordeel van deze textielproducten is dat je ze altijd kan vervangen, mocht je ze niet meer mooi vinden of zijn ze bijvoorbeeld vies geworden. In de koudere maanden van het jaar wil je misschien een zacht vloerkleed maar in de zomer heb je misschien liever helemaal geen vloerkleed. Dan is dit zo geregeld. Daarnaast zijn sierkussens niet meer weg te denken uit het interieur. De kussens kunnen zelf je interieur maken of breken. Door bijpassende, leuke sierkussen toe te voegen in je interieur vrolijk je je woonkamer gelijk een stuk op en kun je ook met kleuren spelen. Wil je bijvoorbeeld een luxere uitstraling in je woonkamer dan kan je kiezen voor donkere kussens, wil je graag een frisse uitstraling dan kan je kiezen voor een leuk kleurtje. Kortom sierkussens zorgen voor een hele gezellige sfeer in je woonkamer.