Een mancave, de plek voor mannen om zichzelf terug te trekken. Het gaat er altijd maar over, dat een man dat nodig heeft. Maar waarom zou een vrouw dit niet mogen hebben? Daarom is het nu tijd op plaats te maken voor de woman cave (ook wel “she shed” genoemd). De plek waar vrouwen zich kunnen terugtrekken, maar mannen zijn uiteraard ook van harte welkom. Wil jij weten hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

1. Bedenk een doel

Zet een doel voor je woman cave. Wat wil je er precies uithalen? Dat is de vraag die jij jezelf moet stellen. Ben je op zoek naar ultieme rust of juist een plek om te feesten? Aan de hand daarvan ga je door naar de volgende stap.

2. Verzin een thema

Een thema hangt aan het doel van je woman cave. Wanneer jij een ruimte wilt creëren om boeken te lezen en te mediteren, dan is het thema waarschijnlijk: rust. Daarbij ga je geen wilde en harde kleuren op de muur gooien. Wil je hier inspiratie voor opdoen? Zoek dan eens op Pinterest! Daar waar talloze mensen je voor waren. Beter goed gejat, dan slecht bedacht, moet je maar denken. 

3. Denk na over de inrichting

De inrichting is misschien wel de belangrijkste factor van de hele woman cave. Als je de deur open doet wil je gelijk de wauw-factor hebben. Dit doe je door de juiste meubels te plaatsen. Het belangrijkste is hierbij de bank of stoel. Wij gaan er namelijk van uit dat je er veel tijd gaat spenderen. Dan moet je er natuurlijk wel een beetje comfortabel bij zitten. Dus daar mag je best wel wat geld aan uitgeven. 

Ga je voor een hobbykamer? Dan moet je daar natuurlijk ook de juiste meubels voor hebben. Denk aan een grote tafel met stoelen. Hierbij moet je wel denken aan de vloer, net zoals in de rest van je huis. Door het verplaatsen van stoelen kunnen er krassen ontstaan. Plaats daarom altijd meubelglijders of meubelwielen onder je stoelen, dan kan je nog lang blijven genieten van je woman cave.

4. Laat het een ander doen

Wij kunnen begrijpen dat het best lastig is om een hele kamer te ontwerpen en in te richten. Zeker als je zelf niet een interieur guru bent. Gelukkig zijn er veel interieurstylisten die ontzettend goed in hun vak zijn. En wanneer jij een iets groter budget hebt, kan je die altijd inhuren. Zij helpen je graag om jouw droom te verwezenlijken. Scheelt jou weer een hoop stress!

Na het stappenplan enthousiast geworden over een woman cave? Dat snappen wij als geen ander! Ga lekker aan de slag met het opdoen van inspiratie. Wij wensen je veel plezier.